Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kapličák David Drahonínský slaví na paralympiádě druhou medaili! V mixu vybojoval bronz

Jen den poté, co získal stříbrnou medaili v individuálním lukostřeleckém a požádal o ruku svou přítelkyni Lídu, slaví David Drahonínský další úspěch. Na paralympiádě v Riu vybojoval se svou kolegyní Šárkou Musilovou bronz v soutěži mixů.

Drahonínský měl do této doby z paralympijských her tři cenné kovy. V Pekingu 2008 vybojoval zlato, o čtyři roky později v Londýně stříbro, které zopakoval letos v Riu a teď mu do sbírky přibyla i bronzová medaile. Zato pro Musilovou jde vůbec o první paralympijský úspěch.

V prvním kole letošní soutěže mixů v kategorii W1 se Drahonínský s Musilovou utkali s Francií, kterou porazili poměrně jednoznačně 119 – 104 a mohli se těšit na semifinále s Velkou Británií. Ta však byla nad síly českých sportovců. Do finále postoupili John Walker a Jo Frithová. Mimochodem Walker porazil Drahonínského i v souboji o zlato v individuálním závodě.

Na Čechy tak zůstal boj o bronzové medaile proti dvojici ze Spojených Států Amerických. Duel to byl vyrovnaný, ale Drahonínský s Musilovou nakonec své rivaly zdolali 137 – 129.

Jihočeský rodák tak dokázal, že patří ke světové lukostřelecké špičce, ke které se propracovává také 25 letá Šárka Musilová.

Češi tak mají na paralympiádě už sedm medailí. Jednu zlatou, dvě stříbrné a čtyři bronzové. Hned pod pěti z nich jsou podepsáni sportovci z jižních Čech.

Autoři | Foto Wikipedia

Štítky paralympijské hry, bronzová medaile, David Drahonínský, Šárka Musilová, Rio de Janeiro, John Walker, Letní olympijské hry 2008, Londýn, Francie, Velká Británie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapličák David Drahonínský slaví na paralympiádě druhou medaili! V mixu vybojoval bronz  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.