Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Budějce ožijí gymnastikou a tancem, začíná Eurogym 2016

Zahajovacím ceremoniálem odstartuje během úterního odpoledne v Budějcích sportovní festival Eurogym 2016. Jde o setkání mladých lidí, pro které je sport, především pak gymnastika a tanec součástí běžného života. Zakončení je plánováno na sobotní večer.

Už od pondělí se však do jihočeské metropole sjíždějí účastníci celé akce. Představí se zde na tři tisíce gymnastů z osmnácti zemí světa. Největší zastoupení bude mít Portugalsko, ze kterého přijede 807 účastníků Eurogym 2016. Českou republiku bude reprezentovat 103 gymnastů.

Většina akcí se uskuteční na čtyřech pódiích v Českých Budějovicích - na náměstí Přemysla Otakara II., Lannově třídě, Mariánském náměstí a na Sokolském ostrově. Od středy do pátku zde vždy od 14:00 do 18:00 proběhnou vystoupení jednotlivých delegací. Půjde o gymnastické, taneční a akrobatické pódiové skladby.

„Samozřejmě srdečně zveme všechny obyvatele města i jeho návštěvníky, aby s námi strávili zajímavá odpoledne. Řada vystoupení má vysokou sportovní a estetickou úroveň a každopádně jsou autentická,“ upřesnil předseda organizačního výboru Eurogym 2016 Roman Slavík.

Začátek proběhne už v úterý v Budvar aréně, kam všechny delegace dorazí společným průvodem z náměstí na zahajovací ceremoniál a následnou taneční párty. Ještě před ale k účastníkům promluví ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola a primátor Budějc Jiří Svoboda. Vystoupí také Roman Slavík a prezident Evropské gymnastické federace Georges Guelzec.

Průvod s sebou přinese i dopravní komplikace. „Přechodná úprava provozu bude na náměstí Přemysla Otakara II. a v ulicích Biskupská, F. A. Gerstnera, Česká, Hroznová, Zátkovo nábřeží, U Koněspřežky, Lidická a Lannova třída. Uzavřou se i některé místní komunikace, a to 19. července v době od 15 do 18 hodin po trase slavnostního průvodu od náměstí Přemysla Otakara II. - Biskupská - Široká - Železný most a v termínu od 19. července do 23. července, kdy bude úplně uzavřena točna na Lannově třídě. Objízdná trasa není stanovena,“ říká mluvčí města Jitka Welzlová.

Na páteční večer je do Budvar arény připravena přehlídka nejlepších skladeb, které všechny zúčastněné „týmy“ přivezou. O den později zde proběhne i závěrečný ceremoniál. Pro všechny akce v Budvar aréně je potřeba si zakoupit na pokladnách haly nebo v pavilonu Z výstaviště vstupenku. V průběhu konání Eurogym 2016, konkrétně od středy do soboty, se na šedesáti místech v Budějcích, Hluboké nad Vltavou a Doubí u Třeboně budou konat nejrůznější možné workshopy.

„Jsme rádi, že volba padla právě na České Budějovice a jižní Čechy, kde naše akce získala opravdu výraznou podporu všech lidí, se kterými jsme jednali,“ dodal předseda Technické komise gymnastiky pro všechny evropské gymnastické federace Alberto Claudino Loureira Nunes z Portugalska.

Foto Jan Luxík

Štítky gymnastika, České Budějovice, rituál, tanec, Budvar aréna, Portugalsko, festival, Náměstí Přemysla Otakara II., Česko, Přemysl Otakar II., Kateřina Valachová, Jiří Zimola

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějce ožijí gymnastikou a tancem, začíná Eurogym 2016  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.