Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Na karatisty čeká těžký úvod sezony - mistrovství Evropy

Karatisté z klubu TJ Karate České Budějovice mají hned na úvod roku vrchol pro mládežnické kategorie. Od pátku je čeká evropský šampionát na Kypru. Výprava čítá 9 závodníků.

„Půjde o vrchol sezony pro dorostence, juniory a závodníky do 21 let,“ potvrzuje hlavní trenér klubu a asistent reprezentace Miroslav Hýsek. Na Kypr pojede reprezentovat Českou republiku v individuálních kategoriích 22 nominovaných a z TJ Karate zítra vyrazí na cestu 9 závodníků - Tomáš Gabriel, Monika Bürgerová, Klára Halodová, Lucie Štroblová, Adriana Crhonková, Veronika Halodová, Aneta Růžičková, Martin Voldřich a Marek Řeřicha.

V listopadu 2015 se část závodníků představila i na světovém šampionátu, který hostila indonéská Jakarta. „Bohužel tam jsme na medaili nedosáhli. Rozhodně jsme ale svými výkony nezklamali a naopak všichni předvedli přesvědčivé výkony.“ Nyní před nimi stojí nová výzva - mistrovství Evropy EKF. „Nebude to nic lehkého, ale věřím, že může to zacinkat,“ říká dále trenér s výhledem na medailové šance.

Finální příprava proběhla pod taktovkou španělského taktika Juana Luise Benitéze. Generálkou na šampionát byl mezinárodní turnaj v Rakousku. „Přivezli jsme jedno stříbro a dva bronzy. Dále jsme získali dvě pátá místa a jedno sedmé místo,“ upřesňuje Hýsek. „Pro přípravu na mistrovství Evropy jsme udělali maximum. Našim závodníkům věřím. Připravovali jsme se poctivě a drželi při sobě. Nálada v týmu je vynikající a věřím, že chuť po úspěchu taky. Teď už nám chybí jen trošku toho štěstíčka.“

Poslední trénink pro odjezdem na letiště navštívil i náměstek primátora Petr Podhola a ředitelka nové základní školy v ulici Emy Destinové Dagmar Koubová: „Těší mě, že ve škole se dělá takto významná aktivita. Všem závodníkům přeji, aby se jim na turnaji dařilo a aby přivezli co nejlepší umístění.“ Více o posledním tréninku a návštěvě Podholy ve videoreportáži.

Trénink TJ Karate za účasti náměstka Podholy

Karatisté zítra cestují na mistrovství Evropy. Hodně štěstí jim byl popřát i náměstek Petr Podhola. Více na http://bit.ly/karate_ME. ;-)

Zveřejnil(a) Budějcká Drbna dne 1. únor 2016

Štítky karate, Kypr, České Budějovice, Evropa, Petr Podhola, Česko, mistrovství Evropy, Jakarta, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na karatisty čeká těžký úvod sezony - mistrovství Evropy  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.