Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Z víkendového dvojzápasu odjeli stolní tenisté Pedagogu s jednou výhrou

Další dvě utkání čekala na českobudějovické stolní tenisty o uplynulém víkendu. Nejprve zajížděli na stoly Boru, kterému podlehli 7:10. O den později ale uspěli v Plzni poměrem 10:7.

Utkání v Boru začalo jako obvykle dvěma debly. Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem otočili své utkání ze stavu 1:2 na 3:2 na sety, ale Filipu Kortusovi s Janem Jandou se nedařilo a svým soupeřům podlehli. Po čtyřhrách byl tedy stav vyrovnaný 1:1.

Do prvního singlu nastoupil Miroslav Vondra proti Belopotočanovi. Domácí hráč vedl 2:0 na sety, ale Vondra zabojoval a urval pro svůj tým druhý bod. Pak ale přišly tři prohry českobudějovických hráčů. Prohrál Pavel Kortus, jeho mladší bratr Filip Kortus i zkušený Jan Janda.

Na rozdíl jediného bodu snížil výborně hrající Miroslav Vondra a o vyrovnání se postaral Pavel Kortus. Domácí si ale vzali vedení zpět. Své utkání nezvládl Filip Kortus, ani Jan Janda.

O další snížení se nepostaral nikdo jiný než Miroslav Vondra. Ten svému soupeři povolil za tři sety pouhopouhých šest bodů! Důležité utkání sehrál Pavel Kortus s Copákem. Domácí hráč vyhrál úvodní dvě sady, ale Pavlu Kortusovi se podařilo vyrovnat na 2:2. Rozhodující dějství však získal na svou stranu Copák. Když poté Filip Kortus nestačil na Belopotočana, byl stav už 8:5 pro domácí. Pedagog se ale nevzdal. Šestý bod na jejich stranu připsal vydřenou výhrou Jan Janda.

Další utkání sehrál Miroslav Vondra s Copákem. Bylo to krásné utkání, které dovedl do vítězného konce domácí Copák a nepoznal tak hořkost porážky. Jiskřičku naděje vykřesal ještě Pavel Kortus, který porazil Belopotočana. Když ale Filip Kortus ve svém utkání neuspěl, bylo jasné, že si Pedagog odveze z Boru porážku 7:10.

„V sobotu nás čekal těžký zápas v Boru, jehož 9. místo v tabulce úplně neodpovídalo kvalitám soupeře, který je doma silný a má vyrovnaný tým. To se ukazovalo hned od začátku, kdy se domácí dostali do vedení. My jsme celý zápas dotahovali, ale zůstávali jsme pořád na dostřel. Bohužel jsme prohráli klíčové zápasy, které nás nakonec stály bodový zisk. Zápas rozhodl Copák, který udělal čtyři body. Za nás vybojoval tři body Miroslav Vondra, já uhrál bohužel jen dva, Honza Janda udělal jeden bodík a jeden jsme přidali ve čtyřhře. Filip Kortus bohužel nenavázal na povedený republikový turnaj v Hustopečích, kde skončil na skvělém druhém místě, a tentokrát nebodoval,“ shrnul celé utkání smutný Pavel Kortus.

Bor - Pedagog ČB 10:7

Druhý den si ale Budějčáci spravili náladu. Na půdě Plzně uspěli 10:5 a domácí tak stále nepoznali pocit vítězství.

Utkání začalo stejně jako to předešlé s Borem. Miroslav Vondra s Pavlem Kortusem svůj debl zvládli jednoznačně a vyhráli 3:0 na sety. Na druhém stole se odehrávala pětisetová bitva. Jan Janda s Filipem Kortusem ale poslední set prohráli nejtěsnějším možným rozdílem 9:11.

V úvodním singlu byl Miroslav Vondra suverénní a Budína smázl v poměru 3:0. Vcelku bez problémů zvítězil také Pavel Kortus. Janu Jandovi a Filipu Kortusovi se ale nedařilo a stav tak byl vyrovnaný 3:3.

Hráči Pedagogu si ale vybojovali vedení zpět. Miroslav Vondra porazil Žaloudíka 3:1 a Pavel Kortus poprvé v životě vyzrál na Hocha. Plzeňští stolní tenisté ale dokázali opět vyrovnat. Jan Janda podlehl Jakubcovi a Filip Kortus Budínovi.

Od stavu 5:5 ale bodovali pouze Jihočeši. Miroslav Vondra si bez problémů poradil s Hochem. Na něj navázal Pavel Kortus, který zdolal Jakubce. Když své utkání zvládl také Jan Janda a Filip Kortus, bylo v podstatě rozhodnuto. Rozhodující desátý bod připsal na stranu Českobudějovických Miroslav Vondra. Pedagog tak zvítězil na západočeských stolech 10:5.

„V neděli jsme zajížděli do herny posledního Sokolu Plzeň, který marně čeká na výhru. Domácí se nás však dlouho drželi a stav byl vyrovnaný 5:5, když do té doby jsme bodovali pouze já s Mírou Vondrou. Pak ale přidali po bodu i Honza Janda a Filip Kortus. Míra následně zápas dorazil. Připsali jsme si tak důležitou výhru 10:5, po níž se držíme ve středu tabulky na pátém místě. Za dva týdny ale hrajeme doma s první Mladou Boleslaví a druhým Hostinným, což bude pořádný šlágr! Střed tabulky je hodně vyrovnaný,“ popsal vítězné utkání Pavel Kortus.

Sokol Plzeň - Pedagog ČB 5:10

Jak již bylo zmíněno výše, Pedagog sehraje další utkání za dva týdny o víkendu 12. a 13. prosince. Na domácích stolech přivítají od 15 hodin Mladou Boleslav a druhý den od 10. hodiny Hostinné.

Autoři

Štítky stolní tenista, učitel, stůl, Plzeň, Mladá Boleslav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z víkendového dvojzápasu odjeli stolní tenisté Pedagogu s jednou výhrou  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.