Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

SMRZ Academy pořádá nábor motocyklových závodníků. Najde mezi nimi nového Rossiho?

Až se vašeho syna v šestnácti letech slečna zeptá, jaký dělá sport, co chcete, aby odpověděl? Určitě ji osloví, když řekne, že je motocyklový závodník. SMRZ Academy České Budějovice nyní pořádá nábor pro chlapce a dívky od pěti do dvanácti let a bude mezi nimi hledat nové talenty silničních motocyklových závodů. Možná mezi nimi vyroste nový Jakub Smrž, Karel Abraham nebo Karel Hanika.

Ale než zájemci o tento sport burácejících motorů zažijí své první vítězství v závodě, bude se s nimi profesionální trenérský tým věnovat základní kondiční přípravě, základům jízdy na motorce, základům disciplíny na motorce, bezpečnosti na motorce nebo i základním dovednostem při závodech na silničních okruzích.

O mladé naděje se bude starat doslova špičkový trenérský tým ve složení Martin Smrž, Jakub Smrž a Matěj Smrž. První jmenovaný je na všech trénincích, závodech a stará se o techniku. Jakub Smrž nyní jezdí v seriálu britských superbiků, ale už v patnácti naskočil na divokou kartu do světového seriálu silničních motocyklů Grand Prix, kde působil až do roku 2006. Jeho bratr Matěj od letošního roku jezdí po boku svého bratra ve stejné soutěži superbiků, tedy British Superbike.

Nábory nových nadějí proběhnou při zářijových trénincích ještě dvakrát – 13. a 20. září od 16 hodin na cvičišti Profiautoškoly České Budějovice. Pokud se vaše dítě rozhodne pro silniční motorku, bude pro začátek potřebovat pouze helmu, rukavice, chrániče kolen a loktů (například z kolečkových bruslí) a pevné boty. Následně je možné si zakoupit novou či bazarovou kombinézu přímo z akademie.

Děti budou jezdit na motorkách značky Polini 910 Carena S 4,2 HP, které mají členové SMRZ Academy k dispozici. Cílem bude připravit zájemce o silniční motocyklový sport na závody Mistrovství České republiky třídy Junior 40. Dvouhodinové tréninky jsou určeny jednou týdne, vždy v úterý od 16 hodin, a nemusí se jich účastnit rodiče. Cena za jeden cyklus pro sezonu 2016/17 je stanovena na pět tisíc korun, přičemž jsou dva cykly – podzimní a jarní. Kromě toho pořádá akademie i letní a zimní výcvikové kempy.

Více informací o náborech mladých nadějí naleznete především na Facebooku SMRZ Academy nebo na webových stránkách.

Štítky motocykl, Jakub Smrž, České Budějovice, Karel Abraham, Karel Hanika, sport, trénink, Matěj Smrž, Grand Prix, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

SMRZ Academy pořádá nábor motocyklových závodníků. Najde mezi nimi nového Rossiho?  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.