Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

The Winter Trial 2017 na tratích českých rallye

Dálková soutěž veteránů se po čtyřleté pauze vrací do České republiky. V minulých ročnících se díky příznivým zimním podmínkám závodilo v zasněženém Norsku a Švédsku, příští rok se však dějiště tradičního podniku přesouvá ze Skandinávie jižněji. The Winter Trial 2017 se kromě tuzemských silniček uskuteční v závěru ledna ještě v Nizozemsku, Německu a Rakousku.

„Jsme velice rádi, že se vracíme zpátky do České republiky, jelikož motorsport je tady velice pozitivně vnímaný a jsme tu vítáni. Samozřejmě by nás potěšilo, kdyby se ve startovní listině objevily i některé české posádky,“ řekl hlavní organizátor Winter Trialu Bart Rietbergen při nedávné obhlídce trati na jihu Čech.

Pořadatelé, stejně jako v minulých letech, počítají s tím, že využijí úseky rychlostních zkoušek Rallye Český Krumlov. Itinerář, jenž bude odhalen až tři týdny před startem, by měl zhruba stovku posádek zavést také na trať některých měřených testů známých z „velké“ rallye v jiných částech republiky. S koordinací soutěže na českém území vypomáhá nizozemským organizátorům ČK motorsport.

The Winter Trial 2017 odstartuje v neděli 22. ledna poblíž Maastrichtu v Nizozemsku. Po zdolání zhruba 2500 kilometrů, které budou rozděleny do 30 regularity sekcí, půltuctu testů a dvou nočních okruhů pro prestižní kategorii Trial (vozy starší čtyřiceti let), spatří vítězná posádka cílovou rampu po šesti dnech zápolení nedaleko rakouského Salcburku.

Štítky rallye, Česko, Nizozemsko, Německo, Norsko, Rakousko, Švédsko, Skandinávie, Český Krumlov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

The Winter Trial 2017 na tratích českých rallye  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.