Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Tomáš Dvořák – mladý a nadějný jihočeský jezdec na minibiku

Je mu teprve 14 let, na minibiku jezdí od roku 2014, ale úspěchů posbíral už několik. To je Tomáš Dvořák, nadějný jezdec, kterého vede jeho otec Lumír, jenž je jeho mechanikem a trenérem.

V roce 2014 začínal na motocyklu Poliny 40. S ním objel mezinárodní mistrovství České republiky, které dohromady čítalo šest závodů, a obsadil konečné druhé místo.

Následovala další sezona, ve které přesedlal na Hondu NSF 100 a účastnil se mistrovství Německa ADAC v kategorii začátečníků. Do mistrovství nastoupilo celkem 27 jezdců a jihočeský sportovec na začátku sezony umisťoval kolem třináctého místa. Postupem času se ale zlepšoval a v posledním závodě v Oscherslebenu dokonce zvítězil.

V letošním roce jede opět německý ADAC, tentokrát ale ve třídě pokročilých a jeho cílem je dojíždět na předních příčkách. Zároveň pojede mistrovství České republiky, kde už má za sebou čtyři závody a 180 bodů. V Keckemethu se ve dvou závodech umístil na druhém místě. Těchto závodů se účastnili také jezdci ze Slovenska a Maďarska.

Poté se závodníci přesunuli do Sosnové, kde také dojel v obou závodech na druhé pozici, a to i v konkurenci sportovců ze seriálu ADAC. V závodech v Písku i ve Vysokém Mýtu vždy zvítězil.

V tomto německém mezinárodním šampionátu je po šesti závodech na průběžném třetím místě. Snad mu forma vydrží.

Autoři

Štítky Tomáš Dvořák, ADAC, Česko, Honda, Německo, Slovensko, Maďarsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tomáš Dvořák – mladý a nadějný jihočeský jezdec na minibiku  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.