Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Kartingová akademie ÚAMK chystá motoristické odpoledne pro děti

Těsně před koncem školního roku, v úterý 28. června od 16 hodin, se v areálu českobudějovického autocvičiště ÚAMK v ulici Karolíny Světlé uskuteční motoristické odpoledne nejen pro malé členy ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov. Ten ve spolupráci s ÚAMK South Bohemia Rally Clubem připravil historicky první akci Kartingové akademie ÚAMK.

Jak už sám název napovídá, program bude zaměřený zejména na prezentaci kartingového sportu - ukázka techniky pro dětské třídy a její přípravy, formy tréninku, základní informace o pravidlech a průběhu závodů podpořené ukázkami onboard záběrů či mnoho dalších zajímavostí a informací. Každý, koho tento atraktivní sport zajímá, se může toto vše dozvědět přímo od mladých a úspěšných jezdců Jana Píchy juniora a Matěje Pavlíčka. Dojde i na představení závodní motokáry v plném nasazení, s níž se Jan Pícha pod hlavičkou ČK motorsportu účastní Mistrovství České republiky v kartingu. Do Českých Budějovic přijede také mechanik jeho stroje a trenér v jedné osobě Josef Bodurek ze stáje Sport Bohemia Karts.

Všechny přítomné děti budou mít během nabitého odpoledne možnost svezení ve dvou motokárách na uzavřeném okruhu pod dohledem svých zkušenějších vrstevníků. Nepůjde o závodní speciály, takže si jízdu bude moct vyzkoušet opravdu každý.

To ale není zdaleka všechno, co jihočeské kluby ÚAMK v úterý 28. června nabídnou. Na přilehlém kopci vedoucím z dětského cvičiště si bude možné vyzkoušet také bezmotorové minikáry pro slalomové závody či sjezd, modeláři připraví nabité zmenšeniny závodních aut a skutečnou trať pro RC Rallye. Chybět nebude autotrenažér a cyklotrenažér pro děti nebo ukázka dalšího sportu organizovaného pod hlavičkou Ústředního automotoklubu České republiky - biketrialu. Nikdo z přítomných se určitě nebude nudit a domů navíc neodejde s prázdnou.

Štítky Ústřední automotoklub České republiky, rallye, Český Krumlov, sport, Česko, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kartingová akademie ÚAMK chystá motoristické odpoledne pro děti  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.