Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Rallye Český Krumlov znovu s rekordním počtem přihlášených

V loňském roce se pořadatelé z ÚAMK Automotoklubu Rallye Český Krumlov a ČK motorsportu dočkali v součtu přihlášek čísla 116. A to je letos překonáno! Do oblíbené jihočeské soutěže se přihlásilo 93 posádek Autoklub MČR v automobilových rally a FIA European Rally Trophy, k nim přibylo dalších 39 historiků, což znamená celkem přes 130 posádek.

K největším favoritům čtyřiačtyřicátého ročníku budou bezpochyby patřit jezdci týmu ŠKODA Motorsport. Jan Kopecký a Pontus Tidemand přijedou rozjetí z Portugalské rallye. Diváky bude určitě zajímat nový vůz Václava Pecha, který na Šumavě představil Porsche 997 GT3. Chybět nebudou ani vozy kategorie WRC a Super 2000. Kromě toho se na startu objeví také deset dvojic, které pojedou v rámci Rallye Legendy Show.

Úspěchem organizátorů je zařazení 5. New Energies Rallye Český Krumlov určené pro vozy s alternativním pohonem do světového poháru. Soutěž, do které se přihlásilo 53 dvojic, přijede odstartovat sám prezident Mezinárodní automobilové federace Jean Todt. Více posádek se účastní jen ekologické obdoby slavné Rallye Monte-Carlo.

Na závěr malý pohled do historie. Nejvíce účastníků se přihlásilo v roce 1974, kdy se rallye jela jako oblastní soutěž. Tehdy se celkové číslo vyšplhalo přes 170. O deset let později, kdy měl podnik statut Sdruženého krajského přeboru, pořadatelé registrovali 140 přihlášek. Osmatřicet z nich bylo tehdy nejdostupnější závodní nářadí - Trabant.

Rallye Český Krumlov se koná ve dnech 27. a 28. května 2016. Podrobnosti k soutěži jsou k mání na oficiálních internetových stránkách www.rallyekrumlov.cz.

Autoři

Štítky rallye, Český Krumlov, soutěž, Škoda Motorsport, Mistrovství světa v rallye, Jan Kopecký, Václav Pech, Mezinárodní automobilová federace, Jean Todt, Trabant

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rallye Český Krumlov znovu s rekordním počtem přihlášených  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.