Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři rozhodli o svém vítězství gólem v poslední minutě

Po nepovedeném utkání v Turnově přijel na jih Čech jiný severočeský tým. Do Českých Budějovic zavítal Chomutov. Ten v prvním vzájemném střetnutí porazil Štíry na své palubovce 7:2. V sobotu se ale karta obrátila a hlavně díky pětigólovému střelci Hrdému zvítězili domácí 8:7.

Zápas domácí nezačali vůbec dobře. Už po necelých dvou minutách se prosadil chomutovský Jakub Štěrba. Hosté byli od té doby lepším týmem a Štíry přehrávali. Odměnou jim byla druhá branka. Ve dvanácté minutě vznikla před Kunstem trma vrma a ležícího Kunsta dokázal prostřelit Ondřej Kopp. Severočeši tak vedli po první třetině 2:0.

Druhou třetinu začali lépe domácí. Ve 25. minutě vstřelil první branku Štírů Jindřich Hrdý. Poté se ke střele dostal Malý, ale bohužel pro domácí trefil pouze tyč. A tak na 2:2 vyrovnal v polovině utkání opět Jindřich Hrdý. Vyrovnaný stav ale netrval dlouho. Chomutovský brejk gólově zakončil Marek Chocholoušek. Po třetím inkasovaném gólu domácích uběhla minuta a Kunst musel lovit míček z branky počtvrté. Dalším střelcem hostů byl Daniel Jäschke. O další minutu později byl rozdíl ve skóre opět jednogólový. Jindřich Hrdý se obtočil kolem branky a bekhendem dostal míček za Trhlíka. Hrdý tímto gólem zkompletoval hattrick a rozhodně neřekl poslední slovo. Na 4:4 vyrovnal svou první brankou v sezoně Lukáš Froněk a začínalo se od nuly. Poprvé v zápase se dostali Štíři do vedení ještě v prostřední části. Minutu a půl před koncem se prosadil krásnou střelou do šibenice opět Jindřich Hrdý.

Závěrečná perioda začala pro domácí přesně tak, jak si ji představovali. David Farka střelou z půlky překonal Trhlíka a Štíři vedli 6:4. Po půl minutě se Chomutov dostal na dostřel, když se dokázal prosadit Vít Andrle. V 50. minutě bylo opět vyrovnáno. Po pěkné akci prostřelil Kunsta podruhé v krátké době Vít Andrle. V 55. minutě bylo na hostující střídačce ještě veseleji. Chybu na polovině domácích využil Jan Štěrba. Štíři se ale nevzdali. V přesilové hře vyrovnal Michael Kudláček. Rozhodnutí přišlo necelou minutu před třetí sirénou. Malý posunul balonek na Jindřicha Hrdého, který poslal budějcké florbalisty opět do vedení. To už si pohlídali a připsali si tak velmi důležité tři body, díky kterým se v tabulce posunuli právě před svého soupeře z Chomutova.

„Byl to pro nás velmi důležitý zápas, ve kterém jsme si chtěli otestovat naši sílu, a proto nedostali šanci hráči širšího kádru, ale jen úzká sestava. Tým předvedl bojovný výkon a v závěru i velký hlad po vítězství. Hodně nám pomohla střelecká forma Jindřicha Hrdého, který dal pět gólů, ale pod výsledkem je podepsané celé mužstvo. Jsem rád, že po náročném týdnu, kdy jsme odehráli tři utkání, máme teď dva týdny pauzu a můžeme v klidu potrénovat,“ popsal vítězné utkání trenér Štírů Jiří Kratochvíl.

Jak bylo zmíněno výše, Štíry čeká dvoutýdenní pauza. Po této přestávce, tedy 14. listopadu, odcestují českobudějovičtí florbalisté do Kadaně.

FBC Štíři České Budějovice - Florbal Chomutov 8:7 (0:2, 5:2, 3:3)

Branky a nahrávky: 25. Hrdý (Kudláček), 31. Hrdý (Staněk), 35. Hrdý (Staněk), 35. Froněk (Havelka), 39. Hrdý (Kudláček), 41. Farka (Havelka), 58. Kudláček (Havelka), 60. Hrdý (Malý) – 2. Štěrba (Šarša), 12. Kopp (Bejček), 33. Chocholoušek (Šulc), 34. Jäschke (Klíma), 42. Andrle (Kopp), 50. Andrle (Bejček), 55. Štěrba (Dudek). Střely: 20:37. Vyloučení: 1:2. Využití: 1:0. Rozhodčí: Pěnička, Šafář. Diváci: 73.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Koš) – Staněk, Kudláček, Formánek, Hrdý, Hejplík, Novotný, Žáček, Havelka, Bíca, Štěpka, Froněk, Farka, Malý.

Florbal Chomutov: Trhlík (Vlček) – Nový, Klíma, Bejček, Jäschke, Trávníček, Dušek, Štěrba, Krajník, Fiala, Dudek, Kopp, Andrle, Šarša, Chocholoušek, Šulc.

Autoři

Štítky Piráti Chomutov, SK Dynamo České Budějovice, Česko, Turnov, Jan Štěrba, Sportovní klub Kadaň, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři rozhodli o svém vítězství gólem v poslední minutě  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.