Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Vozíčkáři United se stali opět mistry republiky!

Už druhý rok za sebou má česká florbalová liga vozíčkářů stejného vítěze - FBC United České Budějovice. Ti obhájili loňský titul, když ve finále porazili tým ComAp Praha a opět si sáhli na pohár pro mistra ligy.

Do letošních závěrečných bojů, které uspořádal Tatran Střešovice, vstupovali budějčtí florbalisté v nejvýhodnější pozici. Základní část vyhráli a šli tak rovnou do semifinále.

V něm se utkali s pořadatelem letošního play-off Tatranem Střešovice. Ten ve čtvrtfinále vyřadil Ostravu až v závěrečném třetím duelu, který vyhrál v prodloužení.

Tatran byl letos jediný tým, se kterým United v základní části vyhráli. I proto se čekal velice vyrovnaný souboj. V sérii hrané na dva vítězné duely zvítězili českobudějovičtí borci v nejkratším možném čase. První utkání vyhráli 3:0 a druhé 2:1. „První zápas byl jednodušší. Druhý byl už hodně vyrovnaný. Tatran hodně dřel, protože potřeboval vyhrát. Celý ten zápas se přeléval ze strany na stranu, ale jsme rádi, že jsme to zvládli,“ hodnotil semifinálovou sérii Zbyněk Sýkora.

Finále se hrálo pouze na jeden zápas. Zápas, který rozhodne o všem. V něm se United střetli s týmem ComAp Praha, který skončil v základní části na druhém místě.

Budějčtí florbalisté si připravili gól do každé třetiny a zvítězili tak 3:0. „Bylo to moc hezké finále. Ačkoliv to podle výsledku nevypadá, bylo hodně vyrovnané,“ dodal k zápasu Sýkora.

Po závěrečném hvizdu tak mohla propuknout nefalšovaná radost z obhájeného titulu mistra České republiky. „Byli jsme před sezónou v dost složité situaci. Papírově jsme byli nejsilnější a obhajovali jsme titul, což není vůbec jednoduché. Skvěle jsme se s tím ale popasovali a vše zmákli na jedničku,“ zhodnotil celou sezonu třiatřicetiletý Sýkora.

Na začátku srpna čeká české mistry další výzva. Jeden z největších mezinárodních turnajů Prague Wheel Open, který v loňském roce také opanovali. Letos to bude, dle slov Sýkory, o něco těžší a United budou spokojeni s jakoukoliv medailí. Uvidíme, jak si na zmíněném turnaji povedou.

Soupiska

Brankáři: Jiří Němec (reprezentant, nejlepší brankář sezony), Michal Havelka, Ladislav Pešek.
Obránci: Zdeněk Čížek (reprezentant), Ivan Nestával ml. (reprezentant), Jan Šíp, Václav Paclík.
Útočníci: Zbyněk Sýkora (reprezentant), František Šindelář (reprezentant), Jan Herman (reprezentant), Miroslav Beck (reprezentant), Dušan Ščambura, Tomáš David.
Trenéři Radek Šindelář a Ivan Nestával.

Autoři

Štítky finále, Praha, České Budějovice, TJ Tatran Střešovice, Tatran, Ostrava, Jiří Němec, Ladislav Pešek, František Šindelář, Zdeněk Čížek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vozíčkáři United se stali opět mistry republiky!  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.