Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Junioři Štírů by měli poprvé v historii hrát nejvyšší soutěž. O víkendu bojují o dílčí cíl

Sen a cíl v jedné podobě už mladí florbalisté FBC České Budějovice splnili. Postupem do finále druhé ligy by měli mít postup do nejvyšší soutěže, kde je čeká konfrontace s českou špičkou. Tento víkend dohrávají finále ligy s Náchodem a bojují o další historický úspěch – vítězství ve druhé lize juniorů. První zápas ale prohráli.

Juniorští florbalisté FBC Štíři České Budějovice mají splněno. Postupem do finále druhé ligy si zajistili bez ohledu na výsledek postup do nejvyšší soutěže. „Je to složitější. Bude se měnit systém a mělo by dojít k rozšíření na 20 až 24 týmů. Díky tomu pravděpodobně půjdou nahoru oba finalisté. Proto pro nás bylo důležité vyhrát semifinále s Třebíčí,“ řekl prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

Finále s Náchodem rozehráli Jihočeši dnes a na hřišti soupeře prohráli 3:6. Odveta je zítra, a pokud Štíři nevyhrají, bude to znamenat konec sezony a celkové druhé místo. „Druhou ligu jsme ale v juniorech nikdy nevyhráli, takže kluci mají o motivaci postaráno. O vrácení série do Náchoda se porvou. Zítra se hraje ve sportovce od 13 hodin a zveme všechny fanoušky. Kluci si podporu zaslouží. Případný třetí zápas by se hrál příští týden.

Pokud podle plánu dojde k rozšíření nejvyšší soutěže, bude to pro juniory budějckého klubu znamenat důležitou a těžkou konfrontaci se špičkou republiky. Prioritou klubu je výchova vlastních hráčů a hrát s juniory nejvyšší soutěž proto patří mezi dílčí cíle. „Pokud postoupíme, budeme jediný klub v kraji s juniory v této soutěži,“ dodal dále Kratochvíl s tím, že týmy do první ligy postupují dle koeficientu tohoto ročníku. „Kdybychom vypadli ve čtvrtfinále, byl by to problém.

Současný juniorský ročník Štírů patří mezi silné a jsou v něm i naděje pro A-tým, který se příští rok bude znovu pokoušet postoupit do vyšší soutěže. „Bohužel jsme stále ještě nedospěli do fáze, kdy za áčko budou hrát hráči, co jsou u nás od přípravky. Na to se v poslední době intenzivně zaměřujeme a věříme, že v budoucnu se to projeví. Motivací pro děti pak může být časem klidně i současný juniorský tým, ze kterého by mohlo příští sezonu minimálně pět hráčů naskočit do kádru A-týmu.

Autoři | Foto flickr.com/photos/fbcstiri/

Štítky soutěž, finále, Náchod, České Budějovice, Jiří Kratochvíl, historie, Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Junioři Štírů by měli poprvé v historii hrát nejvyšší soutěž. O víkendu bojují o dílčí cíl  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.