Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Štíři přivzali do síně slávy kapitána Kudláčka, který se těší na play-off

Důležitým hráčem florbalového klubu Štíři České Budějovice je Michael Kudláček. Za svou oddanost klubu se dostal do síně slávy, která u Štírů nese název KLM KLUB. Před blížícím se play-off promluvil kapitán i o touze zahrát si se Štíry vyšší soutěž.

Získal jste cenu Matador. Jak to, že vás nikdy nezlákala možnost jít hrát jinam?
Zdravím všechny Drbňáky a příznivce florbalu! Ano, je to tak, je ze mě formálně Matador Štírů, čehož si samozřejmě velmi vážím. Za Štíry hraju osmou sezonu a snažím se tomu věnovat naplno. Proto se zřejmě počet mých zápasů také přehoupl přes dvoustovku. Mám rád Budějce, jsem tady spokojený a neláká mě to jinam. Ve Štírech máme fajn partu a šikovné florbalisty. To jsou asi hlavní důvody, proč jsem tady spokojený.

A co třeba vyšší soutěž? Ani to ne?
Vyšší soutěž si chci zahrát za Štíry. Přestoupit do týmu z vyšší soutěže bych vnímal jako parazitování na cizím úspěchu. Ale teď popravdě - nepřišla žádná nabídka. (úsměv)

Co pro vás ocenění Matador osobně znamená?
Je mi samozřejmě velkou ctí, že jsem byl zařazen mezi taková štírská esa. Stinná stránka věci je ta, že 200 zápasů znamená i pozici jednoho z nejstarších hráčů v kabině. Kluci si samozřejmě neodpustí narážky na můj důchod.

Jediným členem kompletního KLM klubu je Ondřej Havelka. Kolik vám chybí do hranic 100 gólů a 500 bodů?
Moc. Hranice 500 bodů je ve hvězdách. A 100 gólů? No, uvidíme. Háčko (Havelka) je pan hráč. Navíc hraje snad od založení klubu. Jeho nedožene nikdo dalších padesát let.

V aktuální sezoně jste se Štíry začali dobře, ale postupně šli tabulkou dolů až na hranici play-off. Proč jste měli takový výpadek?
Na podzim jsme chytli skvělou šňůru výher a dostali jsme se až na první místo v tabulce. Od té doby jsme se začali propadat. Nicméně důležité je dostat se do play-off a načasovat formu na něj. Věřím, že to se nám podaří.

Dá se říct, že po posledním zápase a výhře na půdě druhého Turnova jste zpátky v optimální pohodě?
Poslední zápas byl velmi dobrý. Konečně jsme využili novou taktiku, kterou nám ordinuje naše nové trenérské trio Malý, Kotoun, Jung. Nerad bych ale zakřiknul, že jsme se jedním zápasem dostali do optimální pohody. To bude stát ještě hodně sil a odříkání.

Přehodnotili jste cíle pro sezonu podle průběhu základní části? Jaké jsou tedy nyní?
Ne, ne. Cíle jsou od začátku stejné. Vyhrát ligu. Mým snem je zahrát si ještě se Štíry první ligu. Proto taky florbalu věnuji skoro všechen svůj volný čas.

Máte před sebou poslední dva zápasy základní části. Kalkulujete už nad soupeři pro play-off? Dá se říct, koho byste chtěli a koho naopak ne?
Nic takového u nás neprobíhá. Navíc to ani technicky nejde. V Národní lize to chodí tak, že první tři týmy po základní části si postupně volí týmy na 5. až 8. příčce. Nelze tedy kalkulovat, kdo na koho zbyde. Chtěl bych ale na vyřazovací část pozvat všechny čtenáře a fanoušky florbalu i všechny další zájemce. Doufám, že naše tažení letošním play-off bude co možná nejdelší!

Michael k nám přišel před lety do mužů a brzy se zejména poctivou prací na trénincích i mimo ně vypracoval mezi důležité hráče. V současnosti dělá kapitána a pro ostatní může být příkladem právě svým přístupem. Pro tým je důležitý i na hřišti, patří mezi nejofenzivnější obránce, které máme,“ řekl prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky playoff, soutěž, České Budějovice, florbal, Ondřej Havelka, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři přivzali do síně slávy kapitána Kudláčka, který se těší na play-off  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.