Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Štíři prohráli s posledním Libercem a mají tři zápasy na skok v tabulce

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice se z krize nedostali a doma prohráli s FBC Panthers Liberec v prodloužení 5:6. Bod Jihočeši zachraňovali až v poslední minutě.

Měly to být povinné tři body a posun v tabulce nahoru. Místo toho Štíři další body ztratili a před posledními třemi zápasy v základní části soutěže jsou sedmí. Tabulka je ale hodně našlapaná a mezi třetí Plzní a osmým Mukařovem je rozdíl pouhých šest bodů.

V posledních třech hracích víkendech se Českobudějovičtí pokusí v těžkých zápasech o skok v tabulce. Musí ale bodovat na hřišti druhého Turnova, doma zdolat Mukařov a uspět i v Chomutově. Nic lehkého, ale ani nemožného. O to větší škoda je ztráty s Libercem, který dlouho sahal po všech třech bodech.

Domácí srovnali na 5:5 až při hře bez brankáře v poslední minutě třetí třetiny po střele Jindřicha Hrdého. Štíři sice v zápase soupeře přestříleli 34:23, ale v produktivitě se opět nemohli dostat na lepší čísla. Prodloužení dlouho netrvalo. Liberec si vystřelil bod navíc z protiútoku po 79 sekundách hry.

FBC Štíři České Budějovice – FBC Panthers Liberec 5:6p (2:3, 1:1, 2:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 13. Valdauf (Hejplík), 15. Froněk (Hejplík), 24. Hrdý, 54. Kudláček, 60. Hrdý (Kudláček) – 5. Jágr (Skibko), 16. Szabo (Skibko), 18. Špak (Ježek), 33. Ježek (Špak), 53. Burkoň (Špak), 62. Ježek (Szabo). Rozhodčí: John, Starý. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1.

České Budějovice: Kunst (Procházka) – Staněk, Podlaha, Kudláček, Malý, Hejplík, Froněk, Valdauf, Hrdý, Liška, Vlček, Žáček, Klouda, Hanák, Majner, Řehoř, Svintek, Slepička, Tomšíček

Liberec: Slabý – Špak, Burkoň, Zvára, Obermann, Szabo, Tuhkanen, Jágr, Ježek, Hora, Skibko

Autoři | Foto archiv FBC Štíři České Budějovice

Štítky Bílí Tygři Liberec, Madeta Motor České Budějovice, FBC Panthers Liberec, Jaromír Jágr, Mukařov, HC Škoda Plzeň, Piráti Chomutov, Turnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři prohráli s posledním Libercem a mají tři zápasy na skok v tabulce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.