Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Střecha sportovky v České Třebové spadla po zápase Jihočechů

Obrovské štěstí měli všichni přítomní, co minulý týden byli v nové sportovní hale v České Třebové. Během turnaje krajských florbalových výběrů spadla střecha a je zázrakem, že všichni vyvázli bez větších zranění. O incidentu hovoří šéftrenér FBC Štíři České Budějovice a trenér krajských výběrů Lukáš Malý.

Kolik hráčů jste měl z kraje ve výběru?
Z Jihočeského kraje se do výběru dostalo devět hráčů. Byli to zástupci z Jindřichova Hradce, Dačic, Písku, Tábora a tři reprezentanti z českobudějovických Štírů.

Byl jste v hale od rána?
V hale jsme byli od nějakých 11 hodin, kdy jsme do České Třebové přijeli. Stihli jsme odehrát tři zápasy a hned po tom posledním hala spadla.

Nebylo během dne na hale nebo střeše poznat cokoliv zvláštního?
Já jsem si ničeho zvláštního nevšiml.

Kde jste byli, když střecha začala padat? Popište moment, kdy jste poznali, že se střecha řítí dolů...
Odehráli jsme poslední zápas ve skupině. Hráči se šli převléknout do šatny a já ještě chvíli seděl v tělocvičně a přemýšlel nad zápasem. Poté jsem odešel na chodbu k šatnám a tak za necelou půlminutu jsem slyšel v hale zvláštní zvuky. Najednou začali hráči obou týmů, které rozehráli další utkání, rychle vybíhat i vyskakovat z haly a některé vyhazoval i rozhodčí. Původně jsem si myslel, že jde o nějakou hromadnou bitku, ale pak začal někdo křičet, že padá střecha a já u vchodu do tělocvičny uviděl spadlé trámy a mezi posledními jsem běžel po schodech ven. Na chvíli jsem měl pocit, že pád střechy bude pokračovat. Naši hráči byli v šatnách a většina jich stihla utéct. Protože spadla střecha jen nad tělocvičnou a ne nad šatnami, tak jsme se pro zbylé hráče obratem vrátili a vyhnali je ven. Poté jsme hráče spočítali a zjistili, že jsou všichni.

To musela být rychlovka.
Evakuace proběhla velmi rychle. Vše trvalo maximálně minutu a velmi brzy se povedlo všem týmům a organizátorům zjistit, že všichni účastníci turnaje, včetně pořadatelů, z haly včas unikli. Někteří hráči z ostatních týmů byli lehce zraněni. A další z hráčů, kteří v momentě pádu střechy hráli zápas, to nesli špatně po psychické stránce.

Po opuštění tělocvičny jste byli v bezpečí nebo se střecha sypala i v chodbách a dalších částech?
Byli jsme v bezpečí a šli se ubytovat. Střecha spadla jen nad tělocvičnou.

O sportovní hledisko teď absolutně nejde, ale o jaký turnaj šlo?
Na turnaji jsem byl s výběrem Jihočeského kraje a kraje Vysočina. Jednalo se o turnaj regionálních výběrů dorostenců (15 a 16 let). Na turnaji bylo celkem sedm florbalových regionů (1 region se skládá ze dvou krajů) a reprezentace Slovenska. Cílem turnaje bylo porovnat síly těchto florbalových regionů, podpořit nadějné hráče a zároveň jim dát příležitost vybojovat si pozvánku do české reprezentace juniorů. Na akci totiž jezdí trenéři reprezentace.

Štítky Česká Třebová, střecha, florbal, České Budějovice, šatna, Jihočeský kraj, Tábor, Písek, Jindřichův Hradec, Dačice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Střecha sportovky v České Třebové spadla po zápase Jihočechů  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.