Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Souboj sousedů v tabulce Štíři nezvládli a prohráli 4:9

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice podlehli v 16. kole Národní ligy doma hráčům T.B.C. Králův Dvůr o pět gólů a v tabulce se propadli.

Jihočeši měli před zápasem o jeden bod více a do zápasu šli s cílem svému soupeři odskočit. Jenže první třetina Štírům vůbec nevyšla. Králův Dvůr byl aktivnější a častěji se dostával k ohrožení branky. Z gólu se radoval v šesté minutě po střele Patrika Svobody – 0:1. Gólman Novák pak domácí několikrát podržel. Čtyři minuty před koncem třetiny ale i tak zvýšil hostující vedení Marek Sluka, který se prosadil po souhře s Vondruškou – 0:2. A půl minuty před sirénou to bylo již o tři branky, když se trefil Pavel Dvořák.

Na začátku druhé třetiny byl vyloučen domácí Hejplík a Štíři místo pokusu o snížení museli bránit. Navíc ve 28. minutě síť rozvlnil Michal Kubert – 0:4. Až za další minutu a půl se radovali i domácí. Po přihrávce Malého snížil Petr Žáček – 1:4. Jenže další gól vstřelili opět hosté. Ve 35. minutě vrátil hostům čtyřbrankový náskok Tomáš Vondruška. V závěru třetiny mohli Jihočeši snížit v přesilové hře, kterou ale nevyužili.

Vstup do třetí třetiny patřil znovu hostům. Již po 71 sekundách dal zápasu takřka definitivum Jan Olšiak – 1:6. Domácí sice reagovali za 31 sekund, kdy snížil Ondřej Havelka, ale hosté si v dalších minutách domácí útoky hlídali. Až ve 47. minutě se přes obranu prosadil a snížil na 3:6 Jindřich Hrdý. Jenže za další dvě minuty to bylo znovu o čtyři branky, když svůj druhý gól v zápase vstřelil Michal Kubert – 3:7.

Štíři se ani přes sedmý inkasovaný gól ještě nevzdali a v 52. minutě snížili na 4:7, kdy dal druhý gól Jindřich Hrdý. Soupeř ale neznervózněl a znovu si vzal čtyřgólové vedení zpět po střele Pavla Dvořáka. A to ještě umocnil Karel Horký v 55. minutě – 4:9. Štíři se kvůli porážce od tabulkového souseda propadli na 7. místo.

FBC Štíři České Budějovice – T.B.C. Králův Dvůr 4:9 (0:3, 1:2, 3:4)

Branky a nahrávky: 29. Žáček (Malý), 42. Havelka (Hejplík), 47. Hrdý (Malý), 52. Hrdý (Hejplík) – 6. Svoboda (Dvořák), 16. Sluka (Vondruška), 20. Dvořák (Olšiak), 28. Kubert (Olšiak), 35. Vondruška (Sluka), 42. Olšiak (Dvořák), 49. Kubert (Svoboda), 53. Dvořák (Olšiak), 55. Horký (Vondruška). Rozhodčí: Kropáček, Novák. Vyloučení: 1:1. Bez využití.

České Budějovice: Švehla (Kunst) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hejplík, Havelka, Slepička – Hrdý, Froněk, Vlček, Žáček, Měřička, Melíšek, Klouda, Majner, Malý, Tomšíček

Králův Dvůr: Novák (Pohl) – Chaloupka, Kubert, Syrovátko, Kovářík – Kračunov, Sluka, Votava, Dvořák, Horký, Vondruška, Langer, Kebrle, Olšiak, Uhřík, Svoboda, Kameš

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky SK Dynamo České Budějovice, Pavel Dvořák, Králův Dvůr, 2. česká fotbalová liga, Patrik Svoboda, Ondřej Havelka, Karel Horký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Souboj sousedů v tabulce Štíři nezvládli a prohráli 4:9  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.