Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Štíři dali pět gólů za třetinu. Přestřelku s Jaroměří ale prohráli 7:8

Florbalisté FBC Štíři České Budějovice nestačili v 15. kole Národní ligy na Jaroměř. Nepomohlo jim ani pět gólů v poslední třetině. Jihočeši v tabulce klesli na 5. místo.

Úvodní desetiminutovka byla zahraná oboustranně hodně aktivně a oba týmy měly šance. První gól dali hráči TJ Sokol Jaroměř, když se v 10. minutě trefil rovnou ze standardní situace Pavel Kotrč – 1:0. Domácím pak vyšel závěr třetiny. Na konci 19. minuty se před brankou dostal k míčku Jan Lehký a zvýšil na 2:0. Pouhé dvě sekundy před koncem dal navíc třetí gól Jaroměře Petr Hašek – 3:0.

V polovině zápasu hosté ztráceli již pět gólů, když se ve druhé třetině prosadil znovu Petr Hašek a Zdeněk Valdauf si dal vlastní gól – 5:0. Až poté se z branky radovali také hosté. Z dorážky prostřelil gólmana Václav Hejplík – 5:1. Ve 36. minutě snížil na rozdíl tří branek Michal Měřička a Jihočeši se začali ještě více tlačit do branky. Jenže v závěru znovu v poslední minutě inkasovali. Na 6:2 upravil stav po dvou třetinách Petr Jiřička.

Třetí třetina byla hodně divoká a nabídla sedm gólů. Třiadvacet sekund po začátku snížil rychlou brankou Václav Hejplík a stejný hráč využil i následnou přesilovku – 6:4. Kontaktní gól se ale Štírům vstřelit nepovedlo. Místo toho zvýšil znovu na tříbrankový rozdíl Dominik Emlar – 7:4. Ve 47. minutě dostal hosty znovu do hry o body Michal Měřička – 7:5. V 57. minutě se Jihočechům povedly dvě akce a stav byl záhy 7:7. Nejprve prostřelil brankáře Ondřej Havelka a po rozehrávce a následném útoku vyrovnal Michal Měřička.

Jenže na konci 57. minuty byl za držení vyloučen hostující Slepička a přesilovku dokázala Jaroměř využít. Po souhře s Kubinou poslal domácí znovu do vedení rychlou střelou Petr Hašek – 8:7. Štíři v samém závěru zkusili i hru bez brankáře, ale znovu vyrovnat se jim nepovedlo. Štíři jsou v aktuální tabulce pátí o skóre za Chomutovem a bodem za třetí Plzní.

TJ Sokol Jaroměř – FBC Štíři České Budějovice 8:7 (3:0, 3:2, 2:5)

Branky a nahrávky: 10. Kotrč, 19. Lehký (Hofman), 20. Hašek (Kotrč), 23. Valdauf, 29. Hašek (Nožička), 40. Jiřička (Kubina), 44. Emlar (Lehký), 59. Hašek (Kubina) - 31. Tomšíček (Hejplík), 36. Měřička (Hejplík), 41. Hejplík (Měřička), 43. Hejplík (Slepička), 47. Měřička (Tomšíček), 57. Havelka (Slepička), 57. Měřička (Hejplík). Rozhodčí: Čížek – Laštovička. Vyloučení: 2:2, navíc Hrobský (JAR) 10. Využití: 0:1. Diváků: 96.

Jaroměř: Veinfurter (Špaček) – Kubina, Škola, Hrobský, Výborný, Hašek, Jiřička, Sukup, Hofman, Emlar, Haž, Nožička, Lehký, Kotrč.

České Budějovice: Kunst – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hejplík, Froněk, Vlček, Žáček, Havelka, Vališ, Měřička, Klouda, Caha, Malý, Svintek, Slepička, Tomšíček.

Autoři | Foto Dominik Svoboda

Štítky Jaroměř, SK Dynamo České Budějovice, 2. česká fotbalová liga, Ondřej Havelka, Česká obec sokolská, FC Viktoria Plzeň, Piráti Chomutov, TJ Sokol Jaroměř, Jihoafrická republika

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři dali pět gólů za třetinu. Přestřelku s Jaroměří ale prohráli 7:8  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.