Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vítězná šňůra je u konce. Štíři padli na palubovce Mukařova

Osm zápasů. Tak dlouho trvala vítězná šňůra florbalistů Štírů. Během ní se dokázali vydrápat až na samotný vrchol tabulky Národní ligy. Teď však padli. V repríze loňského čtvrtfinále prohráli na hřišti Mukařova 3:5. Přesto se stále drží v čele soutěže.

Hráčům z Českých Budějovic nevyšel už úvod zápasu. Hned ve třetí minutě proti nim bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se postavil Tomáš Sláma a svůj bekhendový blafák se štěstím proměnil. O devadesát sekund později už to bylo o dvě branky. Karel Svatoš se prosadil krásnou střelou nad pravé Kunstovo rameno. Na domácí střídačce mohlo být ještě veseleji, ale Noha ze vzduchu trefil pouze tyč. Mukařov byl i nadále lepší a hostující brankář tak musel držet svůj celek. Ojedinělou šanci Štírů měl Kudláček, ale s jeho střelou si Bína poradil.

Nástup do prostřední části však vyšel daleko lépe Jihočechům. Havelka našel přesným pasem Michala Měřičku, který svou pumelicí nedal Bínovi šanci. Od té doby se hra vyrovnala. Českobudějovičtí hráči pak měli dokonce několik šancí k vyrovnání, ale při Pražanech stálo i štěstí. A tak se domácí prosadili potřetí. Drahorád nahodil míček, Šimon Otto zmátl rameny soupeře, obtočil se kolem obránce a bekhendem mezi nohy zvýšil na 3:1. První tým tabulky následně mohl snížit, jenže proti byla jedna z tyček Bínovy branky.

Snížení tak přišlo až v poslední dvacetiminutovce. V přesilové hře se ranou na bližší tyč prosadil Jindřich Hrdý. Od té doby se hrálo nahoru dolů, oba celky si vypracovaly několik šancí, ale gólmani byli proti. Bylo však jen otázkou času, kdy se jeden z týmů prosadí. A nakonec to byl Mukařov. Po ose Kalát – Chlumský – Šimon Otto se prosadil posledně jmenovaný. Rozhodující direkt zasadil hostům Tomáš Sláma, který opět se štěstím procedil míček za Kunsta. Štíři však díky další přesilové hře dokázali ještě snížit. Míček za Bínova záda tečoval Ondřej Havelka. V závěru to zkoušel tým z jihočeské metropole ještě bez brankáře, skóre se však neměnilo ani na jedné straně. Štíři podlehli Mukařovu 3:5, stále se však drží na prvním místě Národní ligy.

„Mukařov je zkušený tým a každý zápas proti němu je těžký. Poté, co jsme ho na jaře vyřadili z play-off, na nás byl značně namotivovaný, a bylo vidět, že výhru chce víc než my. U nás jsem naopak viděl mírné uspokojení ze současného prvního místa v tabulce. V samotném zápase jsme se až příliš často nechali rozhodit okolními vlivy a velmi málo se koncentrovali na utkání, z čehož pramenilo tragické proměňování šancí a také chyby v obraně. Teď nás čekají tři zápasy doma a úkol je jasný – všechny vyhrát!“ prozradil po utkání trenér a prezident Štírů Jiří Kratochvíl.

Další zápas Národní ligy čeká Štíry již tuto sobotu 3. prosince. V českobudějovické Sportovní hale přivítají od 20:30 Panthers Praha, s kterými to bude přímý souboj o první příčku.

TJ Sokol Mukařov – FBC Štíři České Budějovice 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Sláma (TS), 5. Svatoš (Kášek), 35. Otto (Drahorád), 53. Otto (Chlumský), 54. Sláma (Pudich) – 21. Měřička (Havelka), 46. Hrdý (Havelka), 56. Havelka (Malý). Střely: 40:32. Vyloučení: 3:0. Využití: 0:2. Diváci: 26. Rozhodčí: Šedivý, Urik.

TJ Sokol Mukařov: Bína (Mrkos) – Šiman, Drahorád, Piskalík, Sláma, Majer, Svatoš, Podhrádský, Sklenář, Kášek, Chlumský, Pudich, Noha, Vejrych, Otto, Kalát.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Švehla) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Bíca, Měřička, Melíšek, Klouda, Malý, Slepička, Tomšíček.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky Mukařov, Ondřej Havelka, Tomáš Sláma, šňůra, České Budějovice, Česká obec sokolská, FbC Panthers, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vítězná šňůra je u konce. Štíři padli na palubovce Mukařova  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.