Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Štíři pokračují ve skvělé formě. Liberec naprosto deklasovali

Už sedmé vítězství v řadě zaznamenali florbalisté Štírů z Českých Budějovic. V rámci devátého kole zajížděli na půdu Liberce, kde se jim loni vůbec nezadařilo. Letos však svého soupeře přejeli. Výsledek 13:4 říká vše.

Na první branku utkání se čekalo až do sedmé minuty a hostům k ní pomohla přesilová hra. Lukáš Malý se na konci početní výhody odhodlal ke střele a trefil přesně na vzdálenější tyč. Poté se hrálo dlouho bez gólů. Až v 16. minutě zachytil na půlce balonek Lukáš Froněk, udělal dva kroky a střelou o tyčku navýšil vedení svého týmu. Na 3:0 zvyšoval Michal Měřička. Jeho první střela z otočky se odrazila zpět k němu a svůj druhý pokus už poslal o tyč do branky. Ještě v první třetině upravil na 4:0 Jindřich Hrdý. Ten držel s Kudláčkem balon za brankou, poté se ale rychle kolem ní obtočil a skóroval.

Na začátku prostřední periody se poprvé prosadil také domácí celek. Jenže Lukáš Jágr se trefil pouze za vlastního gólmana. Pak už ale Liberec mířil přesně. Kunsta poprvé v utkání prostřelil Tomáš Zvára. Jenže v polovině zápasu Jihočeši opět odskočili. Kudláčkovu střelu vyrazil Slabý před sebe, Petr Žáček poté předskočil obránce a nekompromisně bekhendem zavěsil. Půl minuty nato přidal svou druhou branku Michal Měřička, který utekl s Havelkou na samotného Slabého a jednoduše tak dopravili míček do domácí svatyně. Ve druhé třetině se Českobudějovičtí prosadili ještě jednou. Malý našel na středu Jindřicha Hrdého a ten ranou z první trefil pravý růžek Slabého branky.

Ve třetí třetině hosté na chvilku polevili. Důsledkem bylo snížení na 4:8 po dvou brankách Jiřího Špaka a jedné Martina Šíra. Slabou desetiminutovku Štírů přerušil až gól Václava Hejplíka. Toho našel přes celé hřiště Měřička a jeho přihrávku vzduchem už prvně jmenovaný uklidnil bez přípravy do brány. Desátý gól vstřelil Ondřej Havelka, poté, co si několikrát vyměnil balonek s Měřičkou a nakonec zakončoval do prázdné branky. Při brance s pořadovým číslem jedenáct zaznamenal hattrick Jindřich Hrdý, jenž trefil skákavý míček na hranici velkého brankoviště. Dvacet sekund poté vsítil opět Ondřej Havelka, který společně s Měřičkou vybojoval balonek a střelou ze středu hřiště se trefil přesně do šibenice. Poslední zásah zaznamenal Jindřich Hrdý. Tomu předložil přesnou přihrávku Žáček, který si počkal na vyběhnutí domácího gólmana. Hrdý tak už pouze doklepával do prázdné klece. Štíři tak suverénním způsobem zvítězili 13:4.

„K zápasu jsme přistoupili velmi zodpovědně a od začátku plnili taktické pokyny. Z mnoha šancí jsme v první třetině čtyři proměnili a uklidnili se. Po zbytek zápasu jsme měli hru pod kontrolou. Malinký výpadek přišel jen na začátku třetí třetiny, kdy jsme razantně proházeli sestavu a na naší hře to bylo znát. Za stavu 8:4 jsme se ale vrátili k té původní a osvědčené sestavě a skóre narostlo až na 13:4. Jsme rádi, že jsme se vyhoupli na druhé místo tabulky a čeká nás v sobotu doma přímý souboj s vedoucím Turnovem o první místo,“ byl po zápase spokojený hostující kouč Jiří Kratochvíl.

Další zápas Národní ligy čeká Štíry už zítra, v sobotu 19. listopadu. Od 19 hodin přivítají ve Sportovní hale první Turnov.

FBC Panthers Liberec – FBC Štíři České Budějovice 4:13 (0:4, 1:4, 3:5)

Branky a nahrávky: 29. Zvára (Szabo), 45. Špak (Ježek), 46. Špak (Munzar), 47. Šír (Jágr) – 7. Malý (Hejplík), 16. Froněk (Měřička), 19. Měřička, 20. Hrdý (Kudláček), 25. vl. Jágr, 30. Žáček, 31. Měřička (Havelka), 40. Hrdý (Malý), 55. Hejplík (Měřička), 56. Havelka (Měřička), 57. Hrdý (Kudláček), 57. Havelka (Měřička), 60. Hrdý (Žáček). Střely: 28:40. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 26. Rozhodčí: Bezucha D., Bezucha M.

FBC Panthers Liberec: Slabý (Kolomazník) – Špak, Šír, Žihla, Burkoň, Zvára, Tomas, Šeps, Obermann, Szabo, Munzar, Tuhkanen, Jágr, Ježek.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Švehla) – Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Bíca, Měřička, Klouda, Malý, Slepička.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky FC Slovan Liberec, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Havelka, Jaromír Jágr, FBC Panthers Liberec, Turnov, 2. česká fotbalová liga, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři pokračují ve skvělé formě. Liberec naprosto deklasovali  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.