Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Trenér softbalistek Ledenic Aleš Pavel: Pořád máme na čem pracovat, ale chceme zůstat na špici

Hráčky softbalového klubu Žraloci Ledenice dosáhly letos na historický úspěch. V extralize vybojovaly stříbrné medaile. Sezonu hodnotí trenér A-týmu Aleš Pavel, který poodkrývá plány na rok 2017: „Láká nás vybojovat si účast v pohárové Evropě.“

Věřili jste před sezonou, že byste mohli bojovat o titul?
Cítili jsme, že bychom mohli být úspěšní. Měli jsme dva cíle. V extralize jsme chtěli bojovat o medaile a v poháru jsme chtěli do Final Four pro čtyři nejlepší týmy.

V extralize se vám to povedlo.
To ano, ale bohužel v poháru jsme vlivem zranění a absence některých hráček nedokázali postoupit. V součtu dvou turnajů jsme skončili šestí.

Nicméně zisk stříbrných medailí je obrovský a historický úspěch. Když se k tomu přičtou i bronzové medaile mužů, může si leckdo říct, že Ledenice jsou na vzestupu. Může tento rok být odrazový můstek k tomu, aby Ledenice pravidelně končily v extraligách na nejvyšších příčkách?
Řeknu to jinak. Nejprve byl přírodovědný oddíl, jelo se na Tábor a tam jsme si půjčili pálky. Začalo nás to bavit a to byl start softbalu v Ledenicích. Dalším zlomem klubu bylo postavení hřiště a postoupení do extraligy… postupně vše budujeme, ale nemyslím si, že by přišla naše éra. Pořád máme na čem pracovat.

Jaké máte tedy vyhlídky?
Příští sezonu budeme chtít hrát opět nahoře a cíl bude medaile. A budeme chtít uspět i v poháru.

Z něj vede cesta do pohárové Evropy, která vám letos utekla.
Ano. Hrál by se jiný softbal, holky by získaly nové zkušenosti. Je to lákadlo.

Ve finálové sérii s Joudrs Praha se vám ve dvou zápasech nepodařilo bodovat. Kde byla chyba?
Musím pochválit jejich nadhazovačku, která opravdu skvěle házela. V prvním utkání jsme sice mety dokázali obsadit, ale už jsme to neproměnili v body. Druhý zápas byl dramatičtější. Vedli jsme 2:1 a Joudrs vyrovnalo až v sedmé směně a rozhodlo v tiebreaku. Tím jsme ztratili sérii. Prohrávali jsme 0:2 a bylo už strašně těžké to otočit. Doma se nám pak ve třetím zápase opět nesešly hity a Joudrs využilo našich chyb.

Třetí zápas skončil z vašeho pohledu 0:2 a oba body dal soupeř v první směně. Pořád jste měli celý zápas na zvrat. Nezkoušeli jste i něco nového, čím byste Joudrs překvapili?
Zkoušeli jsme třeba krátkou hru, ale obrana Joudrs je dobrá a zkušená. Prostě se nám to nesešlo. Chtěl bych ale poděkovat našim fanouškům, protože na nás chodili a podporovali nás. Na finále jich dorazilo 238. Poděkovat bych chtěl i hráčkám.

Tým zůstane pro příští rok pohromadě?
Všechno je v jednání. Tým bude podobný. Uvidíme, jestli se nám povede přilákat posily. Moudřejší budeme kolem Vánoc, kdy budeme ladit finální sestavu pro příští rok.

Nikdo by odejít neměl?
Uvidíme. I toto je zatím v jednání.

Kdy začne příprava na rok 2017?
Teď máme do Vánoc pauzu. S přípravou začneme v lednu, kdy nás čeká soustředění. Chtěli bychom se zúčastnit i zahraničního turnaje. Sezonu zahájíme v polovině dubna.

Štítky Ledenice, Evropa, Vánoce, SK Joudrs Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér softbalistek Ledenic Aleš Pavel: Pořád máme na čem pracovat, ale chceme zůstat na špici  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.