Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Pátá výhra v řadě vynesla Štírům třetí místo v tabulce

Tragický úvod, ale poté totální dominance. Tak by se v krátkosti dal shrnout zápas mezi Štíry a Kadaní. Ta po pár minutách vedla 3:0, ale domácí florbalisté skóre ještě v první třetině otočili a nakonec dokráčeli k jasnému vítězství 14:4. Pátou výhrou v řadě se Budějovičtí propracovali na průběžné třetí místo v tabulce.

První branka zápasu přišla po dvou minutách hry. Hanzlíček vymotal dva domácí obránce, našel před brankou volného Martina Žemličku a ten neměl problém překonat Kunsta. Ani ne o minutu později vedla Kadaň o dvě branky. Štěrbova střela se odrazila od zadního mantinelu k Miroslavu Hanzlíčkovi, který překonal Kunsta podruhé. Pro Jihočechy bylo na začátku sedmé minuty ještě. Žemličkovu střelu vyrazil Kunst před sebe a z dorážky zvyšoval na 3:0 Thanh Long Nguyen. Obrat nastartoval Ondřej Havelka, který zužitkoval pas od Froňka střelou do pravého víka. Snížit mohl Žáček, ale Janůšek předvedl výborný zákrok. Na dorážku Václava Bíci byl však krátký. Vyrovnání přišlo v sedmnácté minutě. Tadeáš Melíšek obehrál dva protihráče, narazil si se Žáčkem a nekompromisně zavěsil. O pár chvil později si role prohodili. Melíšek našel na zadní tyči volného Petra Žáčka a ten trefil odkrytou branku.

Na 5:3 zvyšoval Lukáš Malý, jenž přetavil v gól dlouhý pas od Kudláčka. Trefil se přesně mezi tyčku a nohu hostujícího gólmana. Ve 26. minutě už to bylo o tři branky. V roli nahrávajícího byl opět kapitán Kudláček a v roli střelce Jindřich Hrdý. Gól s číslem sedm přišel v přesilové hře. Domácí florbalisté Kadaň totálně rozebrali a na konci se radovali po brance Jindřicha Hrdého. Štíři se prosadili ještě do konce druhé části. Petr Žáček doklepl Melíškovu střelu.

Po 24 sekundách třetí dvacetiminutovky se prosadil z brankoviště Michal Měřička a skóre bylo už 9:3. Dvacet sekund na to ale Kati snížili. Střelou z první se prosadil Martin Odlas. Desítku završil střelou mezi nohy Václav Hejplík a vyhnal tak Janůška z branky. V 50. minutě našel Havelka nabíhajícího Václava Staňka a ten trefil odkrytou hostující svatyni. Dominance budějckých florbalistů pokračovala. Václav Hejplík oběhl branku soupeře, vystřelil, míček se k němu dostal podruhé a na druhý pokus už procpal balonek za Baláčka. Jindřich Hrdý poté zkompletoval hattrick při akci dvou na jednoho. Poslední branku vstřelil čtyři sekundy před koncem Michal Měřička a upravil skóre na konečných 14:4.

„Zaspali jsme začátek utkání. Nebyli jsme hlavami v zápase. Možná jsme soupeře i trošku podcenili. Byli jsme nedůrazní v obraně a všude pozdě. Kadaň toho využila a brzy vedla 3:0. Vždy se jim to šťastně odrazilo nebo jsme byli nedůrazní. Za stavu 3:0 jsme se konečně probudili a začali hrát. Soupeř zkoušel ještě zahrozit v první půlce druhé třetiny, ale gól nedali. Zbytek zápasu se dohrával více méně pod naší taktovkou,“ řekl k utkání brankář vítězů Jakub Kunst.

Další zápas čeká Štíry v sobotu 5. listopadu. Od 20:15 začne ve Sportovní hale derby se Strakonicemi.

FBC Štíři České Budějovice – FBC DDM Kati Kadaň A 14:4 (4:3, 4:0, 6:1)

Branky a nahrávky: 12. Havelka (Froněk), 15. Bíca (Žáček), 17. Melíšek (Žáček), 19. Žáček (Melíšek), 22. Malý (Kudláček), 26. Hrdý (Kudláček), 35. Hrdý (Malý), 38. Žáček (Melíšek), 41. Měřička (Havelka), 48. Hejplík (Froněk), 50. Staněk (Havelka), 55. Hejplík, 56. Hrdý (Kudláček), 60. Měřička (Froněk) – 3. Žemlička (Hanzlíček), 4. Hanzlíček (Štěrba), 7. Nguyen (Žemlička), 41. Odlas M. (Zelinka). Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. Střely: 35:24. Diváci: 75. Rozhodčí: Pěnička, Šafář.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Švehla) – Staněk, Podlaha, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Bíca, Měřička, Melíšek, Klouda, Hanák, Majner, Malý, Slepička.

FBC DDM Kati Kadaň A: Janůšek (48. Baláček) – Hanuš, Pardubský, Hanzlíček, Nguyen, Zelinka, Muchna, Dolanský, Žemlička, Weiss, Šebek, Odlas M., Kolitsch, Štěrba, Odlas J.

Autoři

Štítky Sportovní klub Kadaň, florbalista, Ondřej Havelka, SK Dynamo České Budějovice, Václav Staněk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pátá výhra v řadě vynesla Štírům třetí místo v tabulce  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.