Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

V poháru se Štírům daří. Zdolali Králův Dvůr a mohou se těšit na extraligové Bohemians

Nebyli v ideálním rozpoložení. Ve dvou úvodních utkáních Národní ligy dvakrát padli, ale v Poháru České spořitelny se zatím Štírům daří na výbornou. To potvrdili i ve čtvrtém kole, kdy na domácí palubovce porazili Králův Dvůr 7:4 a v kole pátém je tak čekají extraligoví hráči Bohemians.

Od začátku zápasu byl domácí tým lepší. Velké šance neproměnili Klouda a Měřička, první branky se tak Štíři dočkali v šesté minutě. Měřička utekl po pravém mantinelu, poslal přihrávku přes šíři hřiště na Václava Staňka a ten z první propálil Kameše. Jenže po necelých sedmi minutách hry bylo vyrovnáno. Kebrle vymotal v rohu domácí beky, našel Jáchyma Syrovátka, jenž nedal Kunstovi šanci. Jihočeši v dalším průběhu první třetiny dostali výhodu přesilové hry a dokázali ji využít. Hrdého pokus si za vlastního gólmana srazil Jakub Uhřík. Jenže netrvalo dlouho a hosté se také prosadili podruhé. Kebrle tentokrát spolupracoval s Tomášem Vlčkem, který propálil Kunsta. Necelé dvě minuty před koncem první části se dostal Králův Dvůr dokonce do vedení. Martin Štěpnička si vyběhl od mantinelu a míček po jeho střele skončil za Kunstovými zády. Českobudějovičtí florbalisté ale půl minuty před první sirénou se štěstím vyrovnali. Jindřich Hrdý držel míček za brankou a jednou rukou ho nahazoval před brankou. Toto nahození si ale při přesunu srazil Kameš do vlastní branky.

Ve druhé periodě se vrátilo vedení na stranu domácích. Havelka našel pěknou přihrávkou Lukáše Froňka, který bez nervů uklidil balonek do branky. Ve 27. minutě odskočily České Budějovice poprvé na rozdíl dvou branek. Lukáš Malý trefil míček ze vzduchu přesně nad nohu Kameše, který s touto střelou nemohl nic dělat. A bylo ještě veseleji. Další přesilovou hru využil Ondřej Havelka, jenž si seběhl od mantinelu a přesnou střelou nedal hostujícímu strážci svatyně šanci. Královehradečtí mohli snížit při přečíslení tři na dva, ale Kunst si povyjel a jejich šanci zlikvidoval.

V závěrečné části se snažili hosté s výsledkem něco udělat, ale domácí obrana byla výborná a Králův Dvůr téměř k ničemu nepouštěla. A když už, tak za ní vše hlídal pozorný Kunst. Středočeši mohli korigovat stav v početní výhodě, ale ani tu se jim nepodařilo zužitkovat. Naopak po ní mohli inkasovat. Malý předvedl krásnou individuální akci, kdy si přehodil dva hostující beky, přihrál Hrdému, ale ten trefil pouze tyč. Šest minut před koncem tak šli královedvorští florbalisté do hry bez brankáře. Jenže Štíři hráli koncentrovaně a dokázali přidat svou sedmou branku. Junior Lukáš Svintek přečetl úmysl soupeře, vystihl přihrávku a střelou do prázdné branky upravil na 7:3. V závěru sice ještě snížil Martin Štěpnička, ale to bylo vše. Štíři zvítězili 7:4 a mohou se těšit na souboj s extraligovými Bohemians.

„Bylo vidět, že když hráči před sebou mají jasnou motivaci, tak umí podat týmový výkon, obětovat se pro druhé a hrát pohledný florbal. Myslím, že jsme byli o trochu lepší a vyhráli zaslouženě. Doufám, že si toto nadšení přeneseme i do ligy, i když je mi jasné, že všichni se už teď těší na zápas s extraligovým soupeřem FBŠ Bohemians. Musí si ale zároveň uvědomit, že body v lize jsou neméně důležité,“ zhodnotil duel trenér Jiří Kratochvíl.

Další zápas čeká Štíry již tuto sobotu 1. října. Zajíždějí na půdu Orky Čelákovice, kde začně zápas v 18 hodin.

FBC Štíři České Budějovice – T.B.C. Králův Dvůr 7:4 (3:3, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 6. Staněk (Měřička), 13. Uhřík vl., 20. Hrdý (Malý), 24. Froněk (Havelka), 27. Malý (Hrdý), 28. Havelka (Hejplík), 56. Svintek – 7. Syrovátko (Kebrle), 14. Vlček (Kebrle), 18. Štěpnička (Syrovátko), 57. Štěpnička (Syrovátko). Vyloučení: 3:3 + 10 min. Kovářík (KRD). Využití: 2:0. Střely: 26:28. Diváci: 109. Rozhodčí: Ležák L., Ležák M.

FBC Štíři České Budějovice: Kunst (Švehla) – Staněk, Kudláček, Valdauf, Hrdý, Hejplík, Froněk, Žáček, Havelka, Bíca, Měřička, Klouda, Hanák, Malý, Svintek, Slepička.

T.B.C. Králův Dvůr: Kameš D. (Novák) – Kračunov, Vlček, Kulhavý, Chaloupka, Kubert, Dvořák, Horký, Syrovátko, Kovářík, Uhlíř, Michálek, Kebrle, Svoboda, Štěpnička, Kameš M., Petrmichl.

Autoři | Foto Pavel Kubeš

Štítky Králův Dvůr, Bohemians 1905, 2. česká fotbalová liga, Česká spořitelna, SK Dynamo České Budějovice, Ondřej Havelka, Václav Staněk, Tomáš Vlček, FbŠ Bohemians, Jiří Kratochvíl

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V poháru se Štírům daří. Zdolali Králův Dvůr a mohou se těšit na extraligové Bohemians  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.