Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Štíři bez zaváhání prošli do druhého kola Poháru České pojišťovny

Svoji povinnost splnili. Florbalisté českobudějovických Štírů zvládli všechny čtyři utkání prvního kola Poháru České pojišťovny, ovládli skupinu A a bez problémů tak postoupili do druhého kola. Ve druhém kole se nejlepší jihočeský florbalový tým utká s Benešovem.

Své první utkání v Hluboké nad Vltavou sehráli budějčtí florbalisté proti Písku. Šlo tak o malé jihočeské derby, ve kterém byli úspěšnější Štíři, kteří svého soupeře porazili 5:3.

Ještě tentýž den se Štíři utkali s Pacovskými Honzíky, které vyřadili v loňském roce ve druhém kole poháru. Tentokrát šlo o velmi vyrovnané utkání, ale Jihočeši se nakonec radovali z vítězství 4:3.

V neděli čekali českobudějovické hráče papírově slabší soupeři. A to se také promítlo na jednotlivých výsledcích. Palermo Příbram zničili Štíři 12:3 a Neveklov dokonce 13:2.

České Budějovice tak získaly plný počet dvanácti bodů a můžou se těšit na druhé kolo proti Benešovu. Spolu se Štíry postoupili z druhého místa také Pacovští Honzíci a ze třetího další jihočeský zástupce – Písek.

„Splnili jsme roli favorita a výsledky určitě není potřeba přeceňovat. Důležité pro nás bylo, že hráči zase po dlouhé době nastoupili k zápasu a chytli ten správný rytmus. Teď nás čeká Benešov, což bude těžký soupeř a další dobrá průprava před ligou,“ zhodnotil první kolo trenér Jiří Kratochvíl.

Druhé kolo Poháru České pojišťovny je na programu hned tento víkend.

Autoři

Štítky Generali Česká pojišťovna, Benešov, Písek, Hluboká nad Vltavou, Jiří Kratochvíl, Palermo, Příbram, České Budějovice, Neveklov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Štíři bez zaváhání prošli do druhého kola Poháru České pojišťovny  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.