Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Mezi tři největší budějcké sportovní kluby rozdělí město deset milionů korun

Budějčtí radní se rozhodli na posledním zasedání Rady města rozdělit finanční prostředky za reklamu elitním sportovním klubům v krajském městě. Deset milionů korun si mezi sebe rozdělí hokejisté Motoru, fotbalisté Dynama a volejbalisté Jihostroje.

„V první fázi to bude stejné jako v loňském roce, tedy deset milionů korun. S tím, že jsou tam ještě nějaké možnosti v případě splnění výkonnostních cílů,“ říká primátor Budějc Jiří Svoboda.

Vše se bude nadále odvíjet i od rozpočtu krajského města. Umístění reklam proto téměř odpovídá současné smlouvě. „Problém není ani tak v ochotě nebo neochotě investovat do reklamy, ale v možnostech našeho rozpočtu. Nemůžeme si teď moc vyskakovat,“ přidává primátor.

Největší finanční podporu dostanou hokejisté Motoru, kteří se v končící a mimořádně úspěšné sezoně dokázali probojovat do baráže o extraligu. Z deseti milionů obdrží rovnou polovinu. Fotbalové Dynamo dostane o dva miliony méně.

Výkonnostně nejlepším týmem v Budějcích jsou ale volejbalisté Jihostroje. Ti obdrží rovné dva miliony korun. „Pokud by se jim povedlo získat mistrovský titul, obdrželi by ještě navíc 250 tisíc korun,“ doplňuje Svoboda.

Podle primátora jde především o imageovou reklamu. Proto jsou důležitá především čísla návštěvnosti, na základě těch se rozdělovaly finance. „Ta reklama slouží k tomu, aby bylo město v podvědomí. Aby lidé věděli, že městu záleží na těchto sportech a že je hodlá podporovat. Potřebujeme se zviditelnit ve městě a v okolí. Jde nám hlavně o diváky, kteří přijdou na ta místa,“ dodává Jiří Svoboda.

Štítky sport, peníze, Rada města, radní, reklama, Motor, Jihostroj, Dynamo, hokej, fotbal, volebal, sponzorství, Jiří Svoboda, primátor, České Budějovice, sportovní klub

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Jestli se má vyhodnotit rozdělení podle toho, kde je město nejvíc vidět, tak to bude paradoxně volejbal. Má totiž nejvíc televizních přenosů....ale v podstatě jde o kýbl nudlí. Je potřeba poděkovat městu za to, že vůbec nějaké prostředky uvolní.

Středa, 15. dubna 2015, 09:03Odpovědět

Mezi tři největší budějcké sportovní kluby rozdělí město deset milionů korun  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.