Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Spartě na jihu nestačilo ani dvoubrankové vedení

Základní skupinu hokejové European Trophy uzavřel českobudějovický Mountfield úterním zápasem se Spartou Praha. Hosté z hlavního města už sice nemohli ze severní divize postoupit do finálového turnaje, který se bude hrát v polovině prosince ve Vídni a Salzburgu, přesto ještě čtyři minuty před koncem základní hrací doby vedli na ledě Budvar arény 3:1. Hráči Motoru ale dokázali vyrovnat a zápas vyhrát při samostatných nájezdech.

Jelikož Českobudějovičtí měli účast v prosincových závěrečných bojích jistou, trenér František Výborný dal příležitost několika mladým hráčům, naopak chyběli Petr Sailer, Michal Mikeska, Tomáš Mertl nebo zraněný Václav Pletka.

Sparťané šli do vedení už ve 3. minutě, když střelu amerického obránce Troye Milama od modré tečoval do vlastní branky některý z domácích hráčů. Jihočechům se však podařilo ještě do přestávky vyrovnat. Gólman Falter vyrazil kotouč po Květoňově pokusu jen před sebe a Jakub Langhammer ho dorazil do branky.

Druhá třetina nepřinesla tolik zajímavých momentů jako ta úvodní, přesto byla k vidění alespoň jedna branka. Bohužel pro domácí tým ji vstřelila Sparta – Francouz v dresu českého týmu Sacha Treille zareagoval na tlak Mountfieldu samostatným únikem, který proměnil. Pražané šli po šesti minutách třetí části hry díky přesnému projektilu Petera Jánského už do dvoubrankového vedení.

Když už se zdálo, že hráči Českých Budějovic poprvé v European Trophy prohrají po základní hrací době, k obratu zavelel v 57. minutě Milan Gulaš, za třiatřicet sekund pak vyrovnal bombou pod horní tyčku Falterovy branky Jiří Šimánek. Vzhledem k tomu, že do konce třetí třetiny a ani v prodloužení branka nepadla, přišly na řadu samostatné nájezdy. Hosté žádný ze dvou pokusů na rozdíl od Rastislava Martynka a Milana Gulaše neproměnili, a tak druhý bod zůstal na jihu.

Podrobněji se budeme zápasu mezi Mountfieldem a pražskou Spartou věnovat v rozsáhlejším materiálu, který Budějcká Drbna připraví v průběhu středečního dne.

HC Mountfield – HC Sparta Praha 4:3sn (1:1, 0:1, 2:1 – 0:0)

Branky a asistence: 18. Langhammer (Květoň), 57. Gulaš (Vydarený, Květoň), 57. Šimánek (Kašpařík, Martynek), rozhodující samostatný nájezd proměnil Martynek – 3. Milam (Foster), 33. S. Treille, 47. Jánský (Ask).Vyloučení: 6:14, navíc Broš a Sersen (oba Sparta) osobní trest 10 minut. Využití: 3:1. Střely na branku: 45:36. Rozhodčí: Dvořák, Lacina - Kreuzer, Jindra. Diváci: 1880.

HC Mountfield: Kovář - Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Kolarz, Mikuš, Dvořák, Vráblík - Šimánek, Kašpařík, Martynek - Gulaš, Langhammer, Květoň - Kuchejda, Červený, Pšurný - Ferebauer, Polodna, Marek. Trenér František Výborný.

HC Sparta Praha: Falter - Krstev, Sersen, Milam, Hanzlík, Philipp, Veselý, Kasík, Husák – I. Rachůnek, Broš, Jánský - Tenkrát, Ask, Luňák - Foster, Treille S., Treille Y. – T. Rachůnek, Bližňák, Lapšanský. Trenér Josef Jandač.

Štítky HC Sparta Praha, Mountfield Hradec Králové, prodloužení, European Trophy, Madeta Motor České Budějovice, Budvar aréna, Vídeň, Salzburg, Milan Gulaš, Jakub Langhammer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Spartě na jihu nestačilo ani dvoubrankové vedení  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.