Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Smutný příběh budějckého hokeje pokračuje

Přestože rada města minulý týden odklepla pronájem Budvar Arény partě současných a bývalých hráčů kolem Radka Bělohlava, neboli subjektu CB Hokej 2013, a s HC Mountfield se zástupci radnice dohodli na ukončení všech smluv dohodou, na začátku tohoto týdne přišla další rána.

Jak Budějcké Drbně napsal náměstek primátora Miroslav Joch, v pondělí poslal právník Mountfieldu na magistrát zpětvzetí ukončení smluvního vztahu dohodou, což znamená, že dalších dvanáct měsíců může Budvar Arénu využívat právě skupina držící akcie této společnosti.

Aktuální informace od náměstka primátora Miroslava Jocha uveřejňujeme v plném znění.

„Když ve středu minulý týden městská rada projednala návrh HC Mountfield na výpověď smlouvy o pronájmu Budvar Arény a dohodu přijala, vypadalo to na alespoň trochu důstojný konec poněkud smutného příběhu extraligového hokeje.

Také jsme rozhodli, že ze dvou skupin, které přišly s úmyslem hrát tady hokej na úrovni první ligy, podpoříme pronájmem stadionu projekt CB Hokej 2013, s.r.o., tedy skupinu bývalých hokejistů kolem Radka Bělohlava, Stanislava Bednaříka, Romana Turka či Petra Sailera. Podle mého názoru jde těmto hokejistům primárně o českobudějovický hokej, a právě proto mně osobně jejich projekt připadá sympatičtější a čitelnější.

Pokud by toto byla tečka za celým příběhem, mohlo by se mluvit o důstojném konci. Jenže v pondělí poslal právník HC Mountfield zpětvzetí ukončení smluvního vztahu dohodou. Tento krok znamená, že v platnosti zůstává pouze výpověď ze strany města. Dlouhé výpovědní lhůty v podstatě umožňují HC Mountfield, respektive skupině, která bude držet akcie této společnosti, uplatňovat práva přednostního pronájmu Budvar Arény na dvanáct měsíců.

Takto nastavené parametry smlouvy byly dány městem jako vyjádření podpory českobudějovickému hokeji a nyní se tato vstřícnost obrátila proti nám. Osobně se domnívám, že zvolený postup už nemá pranic společného se sportem a o fair play už nemůže být ani řeč. Na základě naší právní analýzy jsme nenašli důvody pro okamžitou výpověď smlouvy ze strany města. Pokud tedy nedojde k ukončení nájemního vztahu dohodou, budeme muset čekat dlouhých dvanáct měsíců...

Bez zázemí městského hokejového stadionu CB Hokej 2013 nedokáže rozehrát první, a dokonce ani druhou ligu. Osobně mu ale vyjadřuji maximální podporu. Nedovedu si představit, že bych se nechal dotlačit nestandardními kroky k podpoře jiného projektu.

Do úvahy připadá i možnost, abychom tento patový stav využili k potřebným renovačním akcím a pro sezonu 2013/2014 přistoupili k potřebné úpravě dilatace na první ledové ploše, odpadových kanálů v šatnách a dalším nutným opravám, které jsou po desetiletém provozu od rekonstrukce nutné udělat,“ napsal první náměstek primátora pro ekonomiku a majetek města Miroslav Joch.

Na ledě Hokejového Centra Pouzar se navíc dnes po obědě poprvé objevili hokejisté nově vzniklého subjektu HC Motor České Budějovice, který bude úzce spolupracovat s královéhradeckým Mountfieldem.

V hale nechyběl ani manažer tohoto celku a bývalý hokejový útočník Jaroslav Brabec. Žádost o rozhovor s Budějckou Drbnou však dvě hodiny před začátkem tréninku kvůli nedostatku času odmítl...

Štítky hokej, Budvar aréna, pronájem haly, výpověď smlouvy, Mountfield Hradec Králové, Radek Bělohlav, Miroslav Joch, výpověď, projekt, Drbna.cz, Roman Turek, Petr Sailer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vladimír Boháč

Za sebe prohlašuji, že kdyby ty kurvy zničily třeba všechna mužstva v okruhu 150km nenastane den, kdy bych byť jen malinko zafandil těmto mafiánským zrůdám, zločincům a hajzlům. Nikdy nenastane den, kdy bych koupil byť jen strunu do sekačky v prodejně Mrdfíldu i kdyby to byla jediná možnost na světě jak ji získat. Nikdy nepřestanu nenávidět tento HnusClub a z každého jeho neúspěchu se budu vždy radovat jako z úspěchu vlastního. A využiji každé příležitosti dát najevo projevy nevole vůči těmto šmejdům. Škoda plynu, na Schöna kyselinu! Tak pravím já, budiž tak, Brabcům, Blažkům a Mrdfíldům nasrat a nazdar. půjčil jsem si to protože je to pravda božííííííííí

Středa, 31. července 2013, 21:25Odpovědět

Jan Bezbřeh

Na Blažka se nedívejte. Ten možná zkouší nějaký zákulisní kotrmelce, ale jako předseda o.s. dělá oficiálně to, co je správný a co musí. Navázat spolupráci s klubem, kterej má halu a hraje první ligu. To bude mafiánskej klub reprezentovanej panem Brabcem, kterej se prasárnama do tý haly bohužel nakonec dostane. Záchrana hokeje zajištěna....co, že pod praporem někoho, komu reálně nelze fandit. Nemám slušnýho slova pro toho, kdo na to bude chodit, pokud se tak stane.

Středa, 31. července 2013, 18:22Odpovědět

Hawky

Nevidim teď nikoho jinýho. On má v ruce mládež, kterou ti hajzlové z HK chtějí.....jestli jim jí přenechá, nebude mít naše oblíbená skupina okolo Bělohlava nic. Jestli ale potvrdí, že chce s Bělohlavem spolupracovat, tak ještě zbývá dohodnout smlouvu s Mostem a pak nějak tlačit město k výpověi pronájmu haly, kterou tam kdosi nestačil včas podepsat a Hradečáci od dohody ustoupili.

Středa, 31. července 2013, 15:31Odpovědět

Tony Walter

Jestli to má zachránit p. Blažek a spol. tak nám buď země lehká :-(.

Středa, 31. července 2013, 15:22Odpovědět

Hawky

Tady je jasně vidět, že v dnešní společnosti čest nic neznamená. Kluci (Bělohlav a spol.) se snažili, ale proti intrikám a sviňárnám nic nezmůžou. Budou hrát max.druhou ligu a to ještě kdoví kde a navíc bez mládeže. Tady je jediná možnost, že pomůže OS s panem Blažkem. To je asi v současnosti jediná páka na ty sekačkový piráty.

Středa, 31. července 2013, 12:36Odpovědět

Smutný příběh budějckého hokeje pokračuje  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.