Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Rybníkáři rozehráli sezonu. Při premiéře padlo deset gólů

Největší amatérská hokejová soutěž na jihu Čech započala o uplynulém víkendu své již páté pokračování. Premiérovým duelem nové sezony Rybníkářské hokejové ligy Hokejového Centra Pouzar bylo vzájemné měření sil mezi budějckým týmem HC Trendy s mužstvem HC Turbo Turtles.

Jak se dá z názvu hostujícího celku vytušit, hrají za něj pracovníci z Jaderné elektrárny Temelín. A energie jim při nedělním debutu rozhodně nechyběla! Svého prvního rivala v modré skupině, která nemá tak přísná pravidla, udolali těsně před obědem 7:3 a připsali si první body do tabulky RHL. Všichni si pak dali zasloužené pivo, to první navíc dostali díky partnerovi ligy zadarmo.

Kdo na utkání ‚rybníkářů‘ přijde s očekáváním, že uvidí špičkové sprintery na bruslích s vystříbenou hokejovou technikou, bude nejspíš zklamaný. O tom ale tahle soutěž s pěti stovkami registrovanými hráči a sedmnácti týmy vůbec není. Nutno však dodat, že při zápasech hokejistů amatérů rozhodně nechybí nasazení, snaha být co nejlepší a k vidění je i opravdová gólová radost. Povedené akce zakončené hezkou brankou pak můžou být pro každého diváka akorát milým překvapením.

Díky pravidlům upraveným pro Rybníkářskou hokejovou ligu se zápasy nehrají klasicky na tři dvacetiminutovky, jak jsou fanoušci zvyklí, ale po krátkém rozbruslení začne časomíra odpočítávat 80 minut hrubého času, který se nepřerušuje. Slyšet po dvaceti minutách hry z ledu Hokejového Centra Pouzar výkřiku typu „Ty vo*e, já už nemůžu!“ tedy není nic zvláštního.

Kdo by si snad myslel, že se soupeři při hře poplácávají po ramenou a vtipkují, je hrubě na omylu. Hraje se o body, takže nechybí šarvátky, ostřejší slovní výměny ani konfrontace názorů s rozhodčími. Prostě když si zavážete brusle a vezmete do ruky hokejku, přátelství musí jít stranou!

Jedno je ale jisté. Díky špičkovému zázemí Hokejového Centra Pouzar a organizaci skutečně na úrovni si pracovní kolektivy, skupiny kamarádů nebo jen sportovní nadšenci můžou užívat několik měsíců hokeje, tak jako profesionální hráči.

Zkrátka nepřijdou během zápasů Rybníkářské hokejové ligy ani diváci, kteří zavítají na zimní stadion. Během prvního mače nové sezony jim stačilo dát si v restauraci u ledové plochy třeba jen malé pivo a měli šanci vyhrát podepsaný retrodres Jaroslava Pouzara ze slavných dob úspěšné reprezentace ČSSR. Šťastným výhercem se nakonec stal Ivan Vreštiak, fanoušek týmu HC Trendy České Budějovice.

„Podobné soutěže o různé ceny plánujeme i v průběhu sezony. Losovat se však nebude po každém utkání, ale jednou za měsíc,“ upřesnil manažer Hokejového Centra Pouzar Jan Mojžíš a pozval hokejové příznivce na některé z dalších utkání.

Budějcká Drbna je mediálním partnerem Rybníkářské hokejové ligy.

Štítky hokej, Rybníkářská hokejová liga, HC Trendy České Budějovice, HC Turbo Turtles, Jaroslav Pouzar, soutěž, Česko, Jaderná elektrárna Temelín, Madeta Motor České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rybníkáři rozehráli sezonu. Při premiéře padlo deset gólů  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.