Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Raketový start musel potvrdit dvěma góly Květoň

Dohrávka odloženého prvního kola Tipsport extraligy ledního hokeje mezi Mountfieldem České Budějovice a Bruslařským klubem Mladá Boleslav přilákala v úterý večer do Budvar arény necelé čtyři tisícovky diváků. Přestože se po několika sekundách zdálo, že příznivci nejrychlejší kolektivní hry na světě uvidí exhibici domácího celku, vítězství svěřenců Františka Výborného nakonec nebylo tak jednoznačné.

Jihočeši se postarali o doslova raketový start zápasu, když v první minutě střetnutí hned dvakrát skórovali. Po pětadvaceti sekundách hry dostal Aleš Kotalík přihrávku od Kranjce a svůj únik bez problémů proměnil. Přesně za půl minuty se stav znovu měnil, když Gulaš objel Hüblovu branku a naservíroval puk přesně na hokejku volnému Jakubu Langhammerovi – 2:0. Psychicky rozpoložený mladoboleslavský gólman, který si ani nesáhl na puk, se po 55 vteřinách poroučel na střídačku a svoje místo přenechal náhradníkovi Michalu Valentovi.

V následujících minutách první části hry se domácí fanoušci dožadovali dalších gólů, ale hráči Motoru po nebezpečných dorážkách Langhammera a střele Kuchejdy ve své aktivitě polevili. Ke slovu se začali dostávat hosté, když prověřili Kovářovy schopnosti. Jihočeského brankáře pokořil až v 16. minutě Jaroslav Balaštík poté, co se dobře zorientoval před domácí svatyní a dorazil puk do sítě za zády ohlížejícího se Kováře.

Úvod druhé třetiny už nepřinesl tak pohledný hokej, přesto se oba gólmani nenudili. Velkou šanci uspět měl ve 23. minutě Balaštík, když získal kotouč od chybujícího Kranjce a postupoval sám, spolehlivého strážce brankové konstrukce však nepřekvapil. To se povedlo na druhé straně Lukáši Květoňovi, jenž v čase 30:53 dostal přihrávku od Kotalíka a přesnou střelou mezi betony zvýšil na 3:1. Za minutu a jednu vteřinu byl Lukáš Květoň opět na ledě a individuální akcí zakončenou střelou po víko Valentovy branky dal čtvrtý gól Motoru.

Třetí dvacetiminutovka určitě nemohla většinu přihlížejících bavit, a to z toho důvodu, že se hrála téměř tři čtvrtě hodiny. Píšťalka rozhodčího byla slyšet až příliš často, proto měl domácí kotel možnost postupně vyvolat téměř všechna jména hráčů a trenérů budějovického celku. Jediným gólovým momentem byla akce Davida Výborného, když syn trenéra Mountfieldu dostal před brankoviště přesný pas od Mikulíka, položil si Kováře a kosmeticky snížil – 4:2. Za zmínku stojí už jen střelecké pokusy Gulaše a Vydareného, s nimiž si gólman Bruslařů poradil.

Ohlasy hráčů po zápase mezi Mountfieldem a Mladou Boleslaví vám přineseme v průběhu tohoto týdne.

HC Mountfield – BK Mladá Boleslav 4:2 (2:1, 2:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Kotalík (Kranjc), 1. Langhammer (Gulaš), 31. Květoň (Kotalík), 32. Květoň – 16. Balaštík (Výborný), 47. Výborný (Mikulík). Rozhodčí: Minář, Šindler – Bejček, Jindra. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 3852.

HC Mountfield: Kovář – Ptáček, Kranjc, Novák, Vydarený, Vráblík, Mikuš, Kolarz – Šimánek, Kašpařík, Kotalík – Gulaš, Langhammer, Podlešák – Květoň, Červený, Martynek – Kuchejda, Mertl, Pšurný – Sailer. Trenér František Výborný.

BK Mladá Boleslav: Hübl (1. Valent) – Baldwin, Rýgl, Mozík, Beňovič, Čutta, Žabka, Chaloupka – Balaštík, Bahenský, Demel – Výborný, Stieler, Plodek – Svačina, Tomas, Goertzen – Mikulík, Cetkovský, D. Vrbata – Jiránek. Trenér Vladimír Hiadlovský.

Štítky Lukáš Květoň, Madeta Motor České Budějovice, FK Mladá Boleslav, Aleš Kotalík, František Výborný, Extraliga ledního hokeje, Budvar aréna, Mountfield Hradec Králové, David Výborný, Jaroslav Balaštík

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Raketový start musel potvrdit dvěma góly Květoň  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.