Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

První ročník turnaje Jiřího Novotného ovládla lvíčata z Budějc

V sobotu se v Hokejovém Centru Pouzar uskutečnil první ročník turnaje pro mladé hokejisty - Jiří Novotný Cup. Turnaje pro hráče narozené v roce 2008 se zúčastnily týmy HC Českobudějovičtí Lvi, HC Motor České Budějovice, Piráti Chomutov „A“, Piráti Chomutov „B“, HC Slavia Praha a HC Energie Karlovy Vary, který nahradil tým z Třemošné.

Před samotnými zápasy přišlo přivítání všech účastníků, vysvětlení hracího systému a mohlo se jít na věc. Systém byl jednoduchý. Hrálo se dvakrát 15 minut hrubého času ve čtyřech hráčích na každé straně. Ledová plocha se rozdělila na dvě kolbiště a hned v úvodu na jednom z nich změřily své síly oba českobudějovické kluby. V derby se více dařilo týmu lvíčat, kteří malé motoráky jednoznačně přehráli.

Zápasy plynuly v rychlém časovém sledu a konečná tabulka se začala pomalu rýsovat. V jednom z posledních utkání se utkal tým Českobudějovických Lvů s béčkem Pirátů. Vzhledem k průběžné tabulce to byl zápas o zlaté medaile. Po divokém průběhu zvítězil domácí mančaft 7:5 a mohl se tak radovat z celkového vítězství.

Celý zápas provázela skvělá atmosféra. Desítky diváků, většinou rodičů, povzbuzovaly své ratolesti k co možná nejlepším výkonům a ti je nezklamali.

Organizačně se turnaj povedl skvěle, chvála byla slyšet ze všech stran a nikdo nepochybuje o tom, že se turnaj příští rok vrátí. „Turnaj vyšel na výbornou. Jak organizačně, tak výsledkově. Byl dělaný hlavně pro děti. Hrozně se těšily, nemohly dospat a já jsem strašně rád, že se jim to líbilo,“ hodnotil turnaj hlavní organizátor Jiří Novotný. „Celkové vítězství je odměna nejen pro hráče, ale také pro trenéry. Je vidět, že se tu s mládeží pracuje výborně a že i menší tým může uspět v konkurenci takových týmů jako jsou Slavie, Vary, Chomutov nebo samozřejmě Motor,“ doplnil mistr světa z Německa.

Konečné výsledky:

1. HC Českobudějovičtí Lvi 
2. Piráti Chomutov „A“
3. Piráti Chomutov „B“ 

4. HC Motor České Budějovice 
5. HC Energie Karlovy Vary 
6. HC Slavia Praha

Nejlepší hráč turnaje: Ondřej Hejda (HC Českobudějovičtí Lvi)

Gólman turnaje: Sebastian Frydrych (Piráti Chomutov „B“)

Střelec turnaje: Nikolas Mařík (HC Motor České Budějovice) - 21 gólů

Výsledky:

Motor - Lvi 4:11, Piráti „A“ - Slavia 8:1, Lvi - K. Vary 9:1, Slavia - Piráti „B“ 0:5, Piráti „B“ - K. Vary 10:4, Motor - Piráti „A“ 5:9, Piráti „A“ - Lvi 6:8, Piráti „B“ - Motor 4:2, Lvi - Slavia 9:0, Motor - K. Vary 13:6, K. Vary - Slavia 7:5, Piráti „A“ - Piráti „B“ 5:5, Piráti „B“ - Lvi 5:7, K. Vary - Piráti „A“ 2:12, Motor - Slavia 6:4

Autoři | Foto Jindra Řeháčková, Lukáš Jakubec

Štítky Hokejové Centrum Pouzar, Jiří Novotný Cup, HC Českobudějovičtí lvi, HC Motor České Budějovice, děti, Piráti Chomutov, Jiří Novotný, HC Slavia Praha, Madeta Motor České Budějovice, České Budějovice, HC Energie Karlovy Vary, Třemošná, Karlovy Vary, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První ročník turnaje Jiřího Novotného ovládla lvíčata z Budějc  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.