Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pohár pro vítěze Vánočního turnaje zůstal na jihu Čech

Hokejisté z kraje rybníků opět potvrdili, že mají jedny z nejlepších mládežnických základen v republice. Na Vánočním turnaji Jaroslava Pouzara pro ročníky 2002 vybojoval výběr Jihočeského kraje zlato, přestože se na jeho zisk musel v posledním zápase hodně nadřít.

Výběru Jihočeského kraje ale taktéž připadlo i páté, respektive poslední místo. S jedinou výhrou na kontě, a to ještě po samostatných nájezdech proti Výběru Vysočiny, si jej vysloužili hráči, kteří o víkendu nastoupili v zelených dresech.

Čtvrtí skončili Piráti z Chomutova. I oni získali pouhé jedno vítězství, když porazili poslední Jihočechy těsně 5:4. V každém z ostatních duelů nevstřelili více jak tři branky, proto neměli nárok na medailovou pozici.

Na té třetí se umístil Výběr Karlovarského kraje. S neutrální bilancí dvou výher a dvou porážek zůstal bronzový a nepřímo tak zajistil, že poslední souboj celého turnaje bude i soubojem o pohár pro šampiony.

V něm se střetl Výběr Vysočiny s Výběrem Jihočeského kraje, jenž hrál v bílých dresech. Utkání bylo vyrovnané, místy hodně napínavé a nabídlo plno zajímavých momentů. Ještě několik minut před koncem sahala Vysočina po prvenství, vedla totiž 3:2. Jenže domácí se nevzdali a během několika desítek minut zvrátili stav na 4:3 ve svůj prospěch.

K zisku zlatých medailí jim stačila i remíza, která nakonec opravdu přišla. Přibližně půl minuty před koncem normální hrací doby se Výběr Vysočiny prosadil při hře bez brankáře a poslal zápas do nájezdů. O zisku bonusového bodu rozhodl hned první a jediný proměněný nájezd. Hokejistům Vysočiny to ale v tu dobu nestačilo, zůstali pouze stříbrní. Na ledě Hokejového Centra Pouzar se tak po zápase radovaly oba celky.

Nejlepším střelcem Vánočního turnaje Jaroslava Pouzara, který se konal pod záštitou hejtmana Jihočeského kraje Jiřího Zimoly, byl Martin Janda. Ten se v bílém dresu Jihočechů prosadil hned šestkrát. Nejspolehlivějším bekem byl zvolen Jan Kosina z Výběru Karlovarského kraje, mezi gólmany byl oceněn Filip Krejčí z Výběru Vysočiny.

„Chtěl bych poděkovat za pěkný turnaj, rádi bychom s ním pokračovali i v příštím roce,“ dodal závěrem Jaroslav Pouzar.

Kompletní výsledky turnaje jsou zde.

Foto: Jan Mojžíš, Hokejové Centrum Pouzar

Štítky hokej, Vánoční turnaj Jaroslava Pouzara, Hokejové Centrum Pouzar, České Budějovice, Jihočeský kraj, Jaroslav Pouzar, Česko, Kraj Vysočina, Piráti Chomutov, Karlovarský kraj, Jiří Zimola, Jan Kosina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohár pro vítěze Vánočního turnaje zůstal na jihu Čech  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.