Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Mountfield trápili zranění hráči a malá produktivita

Extraligový program před nadcházející reprezentační pauzou byl pro hokejisty českobudějovického Mountfieldu nesmírně náročný. Nejenže Jihočeši hráli v průběhu celého ledna vždy tři zápasy týdně, ale většina rivalů jim dala nedlouho před koncem základní části soutěže pořádně zabrat.

Za posledních čtrnáct dní se hráči Motoru utkali s mistrovským Třincem (1:2p), loňským finalistou play off z Vítkovic (3:1), o záchranu bojující Slavií (3:2sn), nabitou Plzní (2:3p), silnými Pardubicemi (1:4) a na závěr tohoto pracovního týdne je prověřil lídr tabulky – pražská Sparta (2:4).

Téměř všechny tyto duely přitom museli svěřenci Františka Výborného odehrát bez několika klíčových hráčů. S výjimkou posledního utkání jim citelně chyběl Aleš Kotalík (léčící si zlomeninu prstu), nehráli ani zranění Martynek s Podlešákem a následně i zdravotně indisponovaní Mikuš, Vydarený a Marek. Z ledu se pak vytratil také nováček Horna.

Dnes v 17 hodin začne na ledě Budvar arény duel průběžně čtvrtého Mountfieldu s pátým Libercem. Ve hře je stále lepší výchozí pozice pro play off, a tak by si domácí neměli dovolit další zaváhání.

S Pardubicemi prohráli posedmé za sebou

Předchozí utkání před vlastními fanoušky sehrál Mountfield v úterý proti Pardubicím. I přes vyrovnanou první třetinu a jasnou převahu Jihočechů ve druhé části hry nakonec všechny body odvezli Perníkáři, kteří dali Motoru pořádnou lekci z produktivity.

„Největším kamenem úrazu je to, že nedáváme góly. Bez těch se špatně vyhrává,“ měl po střetnutí s Pardubicemi jasno kapitán Mountfieldu František Ptáček. „To už není rukama a ani v hlavách. Těžko říct, čím to může být,“ dodal. Zkušený obránce si ale zároveň byl vědom kvalit úterního soupeře. „Je vidět, že Pardubice mají vyzrálý tým a čekají na chybu. Navíc jim skvěle zachytal gólman,“ řekl Ptáček.

Brankář Perníkářů Martin Růžička si však rozhodně jako hrdina nepřipadal. „Byl to normální zápas, ve kterém bylo stejně zákroků jako jindy. Vyhráli jsme, to je důležité. Za žádnou hvězdu se určitě nepovažuji,“ konstatoval skromně gólman, jehož ale v pátek proti Kometě v brance vystřídal navrátilec do pardubického dresu Dušan Salfický.

Příčiny porážky se po zápase snažil vysvětlit i střelec jediné branky českobudějovických hokejistů Jiří Šimánek. „Neproměňovali jsme šance,“ potvrdil slova kapitána Ptáčka. „Když dáme gól až tři minuty před koncem, nemůžeme vyhrát. Měl přijít aspoň v půlce,“ dodal Šimánek.

Mountfield prohrál s Pardubicemi již posedmé v řadě. Co je příčinou této nepříznivé série? „Asi nám nesedí pardubický hokej. Každý tým má někoho, proti komu se mu nehraje dobře. Oni mají dobrou ofenzivu, daří se jim v útočné třetině a proměňují šance,“ vysvětlil Jiří Šimánek. „Při reprezentační pauze si snad trochu odpočineme a pak to bude lepší,“ zadoufal ostřílený útočník.

Hodnocení trenérů

Trenér Českých Budějovic František Výborný: „Utkání s Pardubicemi jsou všechna stejná. Je to o proměňování šancí, a náš soupeř v tom byl bohužel při všech čtyřech vzájemných duelech lepší. Prostě nejsme produktivní. Za stavu 2:0 jsme chtěli dát kontaktní gól a dostat se do zápasu. Třetí branka ale padla příliš rychle a bylo prakticky rozhodnuto.“

Asistent trenéra Pardubic Ladislav Lubina: „Viděli jsme vyrovnanou první třetinu, během níž jsme se dostali do vedení díky využité přesilové hře. Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli v podstatě celou dobu pod tlakem, hlavně v úvodu jsme udělali spoustu faulů a hráli dlouho v oslabení. Paradoxně jsme ale dali druhý gól, což nás uklidnilo. Ve zbytku zápasu jsme si už vedení kontrolovali.“

Štítky FK Pardubice, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, Jiří Šimánek, František Výborný, FC Viktoria Plzeň, SK Slavia Praha, František Ptáček, MFK Vítkovice, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mountfield trápili zranění hráči a malá produktivita  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.