Počasí dnes7 °C, zítra7 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Mountfield si údajně hodlá přivlastnit budějckou mládež

Napětí kolem budoucnosti hokeje v Budějcích neopadá. HC Motor, který byl při rozhodování vedení města o pronájmu Budvar Arény neúspěšný, se podle indicií, které má Budějcká Drbna k dispozici, snaží získat hráče občanského sdružení pro potřeby Mountfieldu HK.

Z dobře informovaného zdroje se Budějcké Drbně podařilo zjistit, že dnes v 11 hodin má v Praze dojít k podpisu smlouvy o postoupení registračních práv na 17 hráčů v majetku občanského sdružení HC České Budějovice. Ti by pak nemohli ani do budoucna hrát za nově vznikající jihočeský tým, ale patřili by královéhradeckému Mountfieldu.

Ve smlouvě je údajně každý z hráčů převedený z HC České Budějovice do Mountfieldu HK za směšných pět tisíc korun. Jejich celková tabulková hodnota je přitom kolem 12 milionů! Jde například o reprezentačního gólmana Jakuba Kováře, který od nové sezony bude hrát v ruské KHL, a dále pak o jihočeské odchovance, jako například Jiřího Šimánka, Tomáše Mertla nebo Lukáše Květoně.

„Místo, aby byl za výchovu těchto borců odměněn jejich mateřský klub, je chce zpeněžit subjekt, který se na jejich výchově nijak nepodílel! Přitom tyto peníze mají zajistit rozpočty na výchovu mládeže v Českých Budějovicích. Je to tedy krok, který by mohl mládežnický hokej na jihu Čech finančně zničit. Veškerá tíha financování mládeže by poté padla na rodiče a malé místní sponzory,“ říká člověk, který si nepřeje být jmenován, ale redakce Budějcké Drbny jeho jméno zná.

Extraligový Mountfield HK, akciová společnost HC Motor České Budějovice a občanské sdružení HC České Budějovice prý dokonce připravují takovou smlouvu o spolupráci, která by vlastně odsoudila České Budějovice do role farmářského celku pro Hradec Králové.

„Občanské sdružení se ve smlouvě například zavazuje, že bezplatně připraví do Mountfieldu HK povinné mladíky. V případě, že by se některý z nich zranil, pošle ihned náhradu. Tím by byl HC České Budějovice pro Mountfield HK dodavatelem nejlepších mladých hokejistů z jihu Čech,“ doplňuje důvěryhodný zdroj.

Cílem těchto kroků má být zřejmě znemožnění fungování projektu Radka Bělohlava pod hlavičkou CB Hokej 2013, který měl s vedením občanského sdružení HC České Budějovice jednat o nové spolupráci o návaznosti nového klubu na mládež.

Podle plánu by tedy byly Mountfield HK, HC Motor České Budějovice a budějcké občanské sdružení u Českého svazu ledního hokeje registrované pod jedním identifikačním číslem. „Pak by si s českobudějovickými hokejisty od dětí až po dospělé mohl dělat Hradec Králové, co se mu zlíbí,“ kroutí hlavou zainteresovaný člověk.

Parta současných a bývalých hokejistů podporující Bělohlavův projekt by podle posledních informací licenci z Mostu měla získat a první ligu hrát v Budvar Aréně, současně by ale v krajském městě nastupoval ke svým domácím zápasům celek HC Motor České Budějovice s možností využití hráčů místního občanského sdružení.

Budějcká Drbna dnes ráno požádala o vyjádření Zdeňka Blažka, předsedu představenstva občanského sdružení HC České Budějovice, aby se k výše uvedeným skutečnostem vyjádřil. „Dostal jsem do ruky pracovní návrhy, které v té podobě, jak byly předložené - aspoň podle mého názoru - jsou neakceptovatelné. Dnes odpoledne je musím projednat s členy správní rady a počkat na jejich vyjádření,“ řekl Blažek s tím, že konkrétnější informace může sdělit až v průběhu večera.

Štítky hokej, HC České Budějovice, HC Motor České Budějovice, Mountfield HK, podpis smlouvy, převod mládeže, Mountfield Hradec Králové, Madeta Motor České Budějovice, občanské sdružení, Drbna.cz, Budvar aréna, České Budějovice, hokejista, Zdeněk Blažek, Česko, K

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hawky

Nechápu.....kdo to tedy má dneska v 11 hod. podpisovat, když pan Blažek se bude s návrhy smluv seznamovat odpoledne.....a hlavně-proč proboha ještě něco podepisovat s MHK? Odtáhli, tak ať už hokej v Budějcích nechají na pokoji. Jediný důvod je asi opravdu jenom házet Bělohlavovi a spol. klacky pod nohy.

Pondělí, 29. července 2013, 09:54Odpovědět

Mountfield si údajně hodlá přivlastnit budějckou mládež  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.