Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor potopil benáteckou gondolu sedmigólovým debaklem a je krůček od semifinále

Před rekordní diváckou návštěvou v novodobé historii budějckého klubu, když zápas sledovalo 6308 neuvěřitelných fanoušků, vyhráli hokejisté ČEZ Motoru páté čtvrtfinálové utkání série play-off s Benátkami nad Jizerou vysoko 7:0. Galapředstavení na domácím ledě ovládali od úvodních minut. Dvěma brankami se blýskl Martin Heřman.

Benátečtí první třetinu po taktické stránce absolutně nezvládli. Jeden faul střídal další a téměř celou dobu hrála farma extraligového Liberce v oslabení. Toho samozřejmě druhý nejlepší tým soutěže ve statistice proměněných přesilovek skvěle využil a vedoucí branku Motoru dal v páté minutě Martin Heřman, který nikým nekrytý blízka prostřelil Vaněčka.

Po tom, co hostující Říha dostal v sedmé minutě za zbytečný faul hlavou trest ve hře a navíc svůj tým oslabil na dalších pět minut, uplynuly pouze dvě minuty a rozjeté České Budějovice vedly díky tvrdé ráně svého kanonýra Tomáše Nouzy od modré čáry už o dvě branky.

V čase 13:43 ukazovala světelná tabule skóre 3:0. Luboš Rob dostal opět v početní výhodě nahrávku od Boháče, mladý motorácký forvard ukázal, jak má šikovné ruce a vymetl růžek Vaněčkovy branky. Naprostá převaha Jihočechů byla na ledě znát, Benátky si vůbec neškrtly. Kroutit hlavou mohl pouze Straka, který by se minimálně dvakrát zapsal na listinu střelců, kdyby lépe zakončoval.

Domácí ve velmi solidním výkonu nepolevili ani po první přestávce a kromě nebezpečné střely Pabišky nedlouho před sirénou, kterou lapačkou zlikvidoval spolehlivě chytající Bláha, si Benátky nevytvořily prakticky žádnou vážnější šanci.

Motor naopak dokázal ve 29. minutě zvýšit své vedení, když si před brankou hostujícího celku vytvořil velký tlak a Michal Švihálek byl při zakončení úspěšný - 4:0. O pár okamžiků dříve přitom mohli Nouza se Strakou v situaci dva na jednoho také skórovat, celou akci ale překombinovali.

Po návratu z kabin budějcký válec nezpomalil a hned na začátku poslední části hry přivezl do benátecké klece další góly. Povedenou trefou do horního růžku zvýšil na rozdíl pěti branek Martin Heřman, čímž vyhnal gólmana Vaněčka na střídačku, a šestý přesný zásah si připsal po skvělém přechodu přes hostujícího beka Marek Vaniš. Zkázu Středočechů dokonal v 50. minutě tečující Adam Přibyl a publikum skandovalo naprosto přesvědčivé výhře 7:0.

„Po ubráněném oslabení v úvodu jsme zápas ovládli a proměnili čtyři přesilovky. Jdeme do vedení, je to ale play-off a série v neděli pokračuje,“ řekl po zápase asistent budějckého kouče Radek Bělohlav.

„Porážku bereme a jdeme dál. Budějovice u nás prohrály 4:7, my dnes 0:7. Takový je hokej. Myslím, že sérii ještě zkomplikujeme. Máme hlavy vzhůru,“ uvedl Antonín Nečas, asistent trenéra Benátek.

Možná poslední utkání čtvrtfinálové série se bude hrát tuto neděli v Benátkách nad Jizerou. Budějčákům už stačí k postupu do semifinálových bojů proti Třebíči jediné vítězství.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Benátky nad Jizerou 7:0 (3:0, 1:0, 3:0)

Branky a nahrávky: 5. Heřman (Rob, Nouza), 9. Nouza (Mucha, Heřman), 14. Rob (Boháč), 29. Švihálek (Přibyl). 42. Heřman (Straka), 45. Vaniš (Švihálek, Přibyl), 50. Přibyl (Bohunický, Suchánek). Rozhodčí: Jílek, Petružálek - Kreuzer, Rozlílek. Vyloučení: 7:6, navíc Říha 5 minut + OK a Špaček 10 minut. Využití: 4:0. Střely na branku: 32:22. Diváci: 6308. Stav čtvrtfinálové série: 3:2.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Punčochář, Žovinec, Mucha, Vráblík, Bohunický, Suchánek, Semrád, Škopek - Kuchejda, Rob, Boháč - Nouza, Straka, Heřman - Vaniš, Přibyl, Švihálek - Švec, Trummer, Pašek. Trenér Petr Rosol.

HC Benátky nad Jizerou: Vaněček (42. Fučík) - Havlín, Říha, Kolmann, Pálek, Pabiška, Mrázek - Špaček, Skořepa, Dlouhý - Víšek, Mikšovský, Jass - Jonák, Mikyska, Král - Vařecha, Bittner, Maďar. Trenér Milan Černý.

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, 1. liga ČR, play-off, čtvrtfinále, Martin Heřman, Madeta Motor České Budějovice, Tomáš Nouza, ČEZ, Luboš Rob, Michal Švihálek, Benátky, Bílí Tygři Liberec, SK Horácká Slavia Třebíč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor potopil benáteckou gondolu sedmigólovým debaklem a je krůček od semifinále  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.