Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Motor porazil před skoro vyprodanou arénou Jihlavu

Budějčtí hokejisté berou proti silné Dukle Jihlava čtvrtou domácí výhru v řadě. Po středečním triumfu nad třetími Litoměřicemi si dnes večer poradili také s dalším tabulkovým sousedem, který Jihočechům tři body rozhodně nedaroval. Motor si upevnil čtvrtou pozici a znovu se přiblížil k čelu tabulky.

Velmi důležitý okamžik zápasu 27. kola první hokejové ligy se odehrál hned v úvodu, kdy se domácím podařilo po ubráněném oslabení jít do vedení. V 5. minutě nahodil na Kacetla Heřman, vyražený kotouč se dostal k Tomáši Nouzovi, který potvrdil svou střeleckou formu pokusem mezi betony - 1:0.

Následně hráli Budějčáci dvě přesilovky v těsném sledu za sebou a tu druhou přetavili v další branku. Strůjcem gólové akce byl opět Nouza, jenž napříč pásmem namazal Romanu Vráblíkovi a ten zvýšil na 2:0. To byl skvělý start do tak těžkého utkání, které sledovalo přes šest tisíc diváků!

Nebezpečná v početních výhodách byla rovněž Jihlava, oproti domácím ale nedokázala své šance proměnit. Stejně si počínala i po přestávce, kdy motoráci mohli děkovat stále ještě nováčkovi ve své brance Gábovi. Ten vychytal jak stoprocentní gólovku Čachotského, tak i velkou šanci Semana.

Ve 29. minutě mohli Budějčáci navýšit své vedení, Kuchejda ani Rob však puk za záda Kacetla nedotlačili. A když Gába pár minut poté zlikvidoval další možnost Čachotského, Jihlavští už nevěřícně kroutili hlavou. O to víc, když jim zadák Ján Mucha ve 37. minutě dal střelou z vrcholku kruhu další hřebík do rakve na 3:0 (domácí v tu dobu hráli přesilovku pět na tři) a Gába krátce před sirénou znovu zesměšnil Čachotského.

Při mladičkém gólmanovi Motoru stálo i štěstí, když na začátku poslední periody špičkou hokejky vytěsnil tečovanou střelu koho jiného, než opory a kapitána Dukly Jihlava Tomáše Čachotského. Pozadu nezůstali ani domácí, jenže ani Nouza v 50. minutě Kacetla nepřekonal.

Skvělou tečku za povedeným mačem udělal v čase 54:13 muž, který měl svůj den. Ján Mucha vypálil od modré a svou druhou trefou vsítil už stý gól Motoru v této sezoně - 4:0. Jihočeši tak zužitkovali třetí přesilovku a jsou po dnešním duelu v této činnosti nejlepším týmem v lize, když využili 23,27 % početních výhod.

Utkání zpestřil doprovodný program v podobě ukázky závodní techniky InstaForex Loprais Teamu s dakarským účastníkem Alešem Lopraisem. Po ledě se tak o první přestávce proháněla tatra, která v minulosti zdolávala duny v jihoamerické poušti.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Nouza (Heřman, Parýzek), 8. Vráblík (Nouza, Heřman), 37. Mucha (Straka, Nouza), 55. Mucha (Nouza, Straka). Rozhodčí: Jílek - Čížek, Křivohlavý. Vyloučení: 10:10, navíc Straka (CEB) 10 minut. Využití: 3:0. Diváci: 6021.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Punčochář, Vráblík, Mucha, Parýzek, Chmelíř, Semrád, Žovinec - Kuchejda, Rob, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Marek, Přibyl, Boháč - Vaniš. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Kacetl (Sáblík) - Mocek, Grman, Dobrovolný, Kaláb, Štebih, Čáp, Šidlík - Diviš, Prokš, Anděl - Vysloužil, Semorád, Zeman - Kuřítko, Mikeš, Seman - Melenovský, Čachotský, Důras. Trenér Petr Vlk.

Pořadí 1. ligy ČR 2014/2015 po nedohraném 27. kole: 1. Chomutov (58 bodů), 2. Třebíč (53), 3. Litoměřice (52), 4. MOTOR (50), 5. Kladno (44), 6. Jihlava (44), 7. Havířov (44), 8. Kadaň (43), 9. Šumperk (39), 10. Ústí nad Labem (37), 11. Benátky nad Jizerou (36), 12. Most (30), 13. Prostějov (18), 14. Havlíčkův Brod (13).

Štítky hokej, ČEZ Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, 1. liga ČR, 27. kolo, HC Stadion Litoměřice, Madeta Motor České Budějovice, Ján Mucha, Aleš Loprais, Rytíři Kladno, Piráti Chomutov, HC Slovan Ústí nad Labem, HC AZ Havířov 2010, Salith Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor porazil před skoro vyprodanou arénou Jihlavu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.