Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Modré čáry se na ledě posouvají blíže středu

Podstatnými změnami prošlo v posledních dnech Hokejové centrum Pouzar. Nešlo však o úpravy interiéru, nýbrž o změny na ledové ploše. Od nové hokejové sezóny se mění dost podstatně pravidla, která zahrnují i úpravu hřiště. Mezinárodní hokejová federace rozhodla o posunutí modrých čar blíže středovému bodu pro vhazování.

Mezi lety 2014 až 2018 budou na ledě k vidění daleko větší krajní pásma, což znamená, že se v rámci jejich velikosti evropská kluziště přibližují těm zámořským. Nyní se posunula modrá čára z každé strany o jeden a půl metru blíže středu. Každý stadion má sice svou odlišnou délku hřiště, každopádně jediné, co bude všude stejné, budou právě útočná, respektive obranná pásma. To znamená, že jejich nová fixní velikost je od IIHF stanovena na 22 metrů a 86 centimetrů. Došlo také na drobný posun bodů pro vhazování ve středním pásmu.

Podle zástupců ze společnosti HOCH reklama 1899, která během středy nejdůležitější úpravy v Hokejovém centru Pouzar dělala, nejde o nijak zásadní věc. V novější budějcké hale se tyto změny vytvářely přímo na vrstvě ledu. Nejtěžší na této přibližně pětihodinové práci bylo přemalovat starou modrou čáru. Taková přeměna si vyžádala několik bílých nátěrů.

Nová pravidla IIHF platí bez výjimek pro všechny soutěže ČSLH, tedy i pro krajské a okresní. V Hokejovém centru Pouzar si tak na změnu budou muset zvykat nejenom hráči David Servisu, ale i hokejisté týmů z Rybníkářské hokejové ligy, která se zde po celou sezónu také hraje a je čím dál více populární.

Svůj postřeh k tomu přidává i český útočník Lukáš Sedlák, který momentálně působí v zámořské AHL, kde hraje za tým Springfield Falcons a je pravidelným účastníkem tréninkového kempu Columbusu Blue Jackets. Odchovanec budějckého hokeje si změnu na evropských kluzištích pochvaluje. „Já si myslím, že je to dobře pro útočný hokej. Díky většímu pásmu bude hlavně v přesilovkách více prostoru, a tak bude padat víc gólů a mohla by se zvýšit atraktivita pro diváky. Zároveň to hru možná zrychlí, protože bude lehčí přejít přes střední pásmo,” myslí si jednadvacetiletý hráč.

Již brzy uvidíme, jak se změny nastavené Mezinárodní hokejovou federací projeví na ledě. Hokejová sezóna pomalu začíná klepat na dveře svými přípravnými zápasy.

Štítky modré čáry, hokej, Mezinárodní federace ledního hokeje, Columbus Blue Jackets, American Hockey League, Springfield Falcons, Český svaz ledního hokeje, Lukáš Sedlák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Modré čáry se na ledě posouvají blíže středu  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.