Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Mladí hokejisté opět u Pouzara. Začíná tam kvalifikace na mistrovství republiky

Na jih Čech míří další prestižní mládežnický turnaj. Ode dneška až do neděle se v Hokejovém Centru Pouzar uskuteční Škoda Hockey Cup, tedy mistrovství České republiky výběrů krajů ročníku 2001, respektive jeho kvalifikační část. Budějcká hala uvidí turnaj skupiny Západ.

Sportovním garantem celého mistrovství je bývalý úspěšný český hráč, který má na svém kontě zlatou olympijskou medaili z Nagana a dva tituly pro mistra světa - David Moravec. Ten je také ambasadorem druhé skupiny Východ, jež se odehraje ve Frýdku-Místku.

Zpět však do krajské metropole. Není překvapením, že patronem „české“ skupiny je Jaroslav Pouzar, legendární hokejista a vítěz Stanley Cupu s Edmontonem Oilers. Pod jeho dohledem tak bude nejenom Jihočeský kraj, ale rovněž Karlovarský kraj, Liberecký kraj, Plzeňský kraj, Středočeský kraj, Ústecký kraj a výběr hlavního města.

Po třech dnech zápolení vzejdou v každé skupině dva nejlepší celky, které si vybojují postup na finálový turnaj. Ten se odehraje na začátku dubna na Horáckém zimním stadionu v Jihlavě. Finále mistrovství republiky ročníku 2001 bude 10. dubna jako předehra před mezistátním a „bratrovražedným“ duelem mezi seniorskými reprezentacemi České republiky a Slovenska.

Přestože se kolotoč střetnutí rozjel už v 9 hodin, kdy v Hokejovém centru Pouzar naskočila na led domácí skvadra proti výběru Plzeňského kraje, slavnostní ceremoniál za účasti zástupců ČSLH, kraje a města je na programu až dnes v 15:45. Do té doby se odehrají ještě další tři utkání. V každém zápase budou rovněž voleni nejlepší hráči svého týmu, podobně jako při závěrečném ceremoniálu (v neděli od 20 hodin), kde porota vybere nejlepšího brankáře, obránce, útočníka a nejužitečnějšího hráče.

Veškeré další informace jsou k nalezení na stránkách Hokejového Centra Pouzar. Vstup na klání, jejichž hrdým partnerem je i Budějcká Drbna, je zdarma.

Štítky hokej, kvalifikace, mistrovství České republiky výběrů krajů, ročník 2001, Hokejové Centrum Pouzar, Jaroslav Pouzar, Česko, HC Škoda Plzeň, olympijské hry, HC Frýdek-Místek, Stanley Cup, Edmonton Oilers, David Moravec, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Mladí hokejisté opět u Pouzara. Začíná tam kvalifikace na mistrovství republiky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.