Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Level Benátky nad Jizerou dokončen, další překážkou do baráže bude Třebíč

Je hotovo! Hokejisté Motoru využili psychické výhody, kterou získali po čtvrtém čtvrtfinálovém utkání s Benátkami nad Jizerou, a zvládli postoupit do semifinále play-off první ligy. Rozhodl o tom šestý zápas na ledě soupeře. Tam sice hosté dvakrát prohrávali, ale nakonec i díky vynikajícímu výkonu Bláhy, jenž se stal pro Benátecké noční můrou, zvítězili těsně 3:2.

Jak bylo v sérii zvykem, lépe začal domácí tým. Krátce na začátku sedmé minuty přišla po buly přihrávka na Adama Dlouhého, který dokázal přelstít budějckého brankáře Bláhu a poslal svůj celek do vedení.

Na konci desáté minuty však přišla jihočeská odpověď. Postarala se o ni elitní formace Motoru. Kapitán Straka dokázal při pohledné příležitosti protlačit puk na Tomáše Nouzu, jenž v obtížné pozici srovnal stav šestého čtvrtfinálového utkání.

Nepříjemnou starost však Benátečtí připravili devatenáct sekund před první sirénou. Hráči liberecké farmy využili dvojnásobnou početní výhodu a dostali se znovu do vedení. Bláha byl totiž krátký na těžký projektil Jana Víška.

Hosty to psychicky nesložilo. Ve čtyřiadvacáté minutě opět zafungovala spolupráce Michal Švihálek - Adam Přibyl. Druhý jmenovaný dostal od svého kolegy z útoku přihrávku, po které využil ztíženého výhledu gólmana Fučíka a srovnal znovu krok.

I Motor šel na chladném stadioně do vedení. Třetí přesný zásah navíc přišel v oslabení. Krátce po návratu z trestné lavice se činil Kuchejda, který rozjel akci, na jejímž konci byl po pasu Heřmana obránce Dušan Žovinec, jenž tuto sérii hraje ve velké formě. Hosté v polovině zápasu vedli.

V té druhé polovině se činili strážci obou svatyní. Na bezchybném Bláhovi si vylámal zuby i nejproduktivnější hráč Benátek nad Jizerou v základní části Josef Mikyska. A tak byla trefa mladého beka dlouho rozdílovou. Domácím nepomohla ani závěrečná hra bez brankáře, při které byl dokonce vyloučen Tomáš Nouza a nabídl „dvojnásobnou“ výhodu. Jihočeši vedení uhájili a proměnili čtvrtfinálový mečbol.

Po krátké pauze čeká na hokejisty Motoru semifinálová bitva s SK Horácká Slavia Třebíč. První zápas se odehraje v Budvar Aréně 9. března od 17:30.

HC Benátky nad Jizerou - ČEZ Motor České Budějovice 2:3 (2:1, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Dlouhý (Mikyska), 20. Víšek (Kolmann, Mikyska) - 10. Nouza (Straka, Heřman), 24. Přibyl (Švihálek, Rob), 30. Žovinec (Heřman, Kuchejda). Rozhodčí: Přikryl, Trombík – Beneš, Štofa. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1460. Stav čtvrtfinálové série: 2:4.

HC Benátky nad Jizerou: Fučík (Jelínek) - Pabiška, Mrázek, Kolmann, Havlín, Pálek, Niko, Vála, Beránek - Jonák, Mikyska, Dlouhý - Víšek, Miškovský, Král - Špaček, Skořepa, Jass - Vařecha, Bittner, Psota. Trenér Milan Černý.

ČEZ Motor České Budějovice: Bláha (Gába) - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Semrád, Bohunický - Boháč, Rob, Kuchejda - Heřman, Straka, Nouza - Švihálek, Přibyl, Vaniš - Trummer, Bárta. Trenér Petr Rosol.

Štítky ČEZ Motor České Budějovice, HC Benátky nad Jizerou, hokej, první liga, play-off, výhra, postup, Třebíč, SK Horácká Slavia Třebíč, Madeta Motor České Budějovice, Adam Dlouhý, Jan Víšek, Michal Švihálek, Dušan Žovinec, Tomáš Nouza, Budvar aréna, Milan Černý

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Level Benátky nad Jizerou dokončen, další překážkou do baráže bude Třebíč  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.