Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Hokejisté chtějí v nové sezoně bavit diváky

Českobudějovický HC Mountfield je připraven na další sezonu Tipsport extraligy ledního hokeje. Potvrdili to představitelé klubu na úterní tiskové konferenci v Masných krámech, kde mimo jiné představili novou sadu dresů. Hlavním cílem Jihočechů je hrát dobrý hokej, díky kterému by nejen přilákali do ochozů Budvar arény co nejvíce fanoušků, ale rovněž si zajistili účast v play-off.

Podle slov generálního manažera klubu Františka Jouna činí rozpočet Mountfieldu na nový ročník extraligy celkem 93 milionů korun. „Pokud podepíšeme všechny rozjednané smlouvy, bude nám chybět pokrýt ještě zhruba deset procent rozpočtu. Abychom hokej v Budějovicích zachovali i do budoucna, čeká nás hodně práce,“ řekl Joun a zároveň připomněl, že největší podíl na naplnění rozpočtu mají jednotlivé firmy. „Musím všem poděkovat, protože peníze se v dnešní době velmi těžko shánějí. Od města nedostal seniorský tým nikdy ani korunu. Devadesát procent financí tedy máme od partnerů, zbytek činí vstupné.“ V součastné době eviduje klub asi tři tisícovky vydaných permanentek, čímž se dostal na úroveň loňského roku.

Nejpalčivějším problémem jsou pro hokejisty parkovací místa, kterých je okolo Budvar arény nedostatek. „Když najede před zápasem pět tisíc lidí, musíme to nějak zorganizovat. Máme problém s uzavřením mostu od sportovní haly, takže na poslední chvíli hledáme nějaké rezervní parkoviště. Dohodli jsme se s fotbalisty na využití městského parkoviště vedle Dynama, kde bychom mohli mít vyhrazených asi šedesát míst. Také jsme žádali o plochu naproti věznici, ale zatím bez odezvy. Ne vždycky se nám ze strany města dostává podpory,“ pokrčil rameny generální manažer František Joun.

Kádr českobudějovického mužstva doznal v průběhu letní přestávky jen několika menších změn. Triem Aleš Kranjc (Fehervár), Peter Mikuš (Mladá Boleslav) a Roman Vráblík (Písek) byla doplněna defenzivní řada, z hostování v Karlových Varech se vrátil velezkušený Petr Sailer a druhým brankářem bude junior Pavel Kantor. „Stav ekonomiky se odráží i na změnách v kádru. Postupně musíme do kádru zapracovat vlastní mladé hráče, což by se mělo odrazit na přínosu pro český hokej,“ uvedl sportovní manažer Josef Zajíc a dodal: „Míru Dvořáka a Jirku Vykoukala si zatím necháváme v záloze. A Jakub Šulc se chtěl vrátit do Slavie, takže jsme neměli důvod mu jakkoliv bránit.“ Dále opustili jihočeské mužstvo Martin Tůma (Jesenice), Ivo Kotaška (Sanok), Aleš Ježek (Poprad) a Michal Pšurný (Zlín).

Za veliké plus letní přípravy označili Josef Zajíc s trenérem Františkem Výborným účast Mountfieldu v European Trophy. „Fanouškům jsme v přípravném období díky evropské trofeji ukázali několik kvalitních soupeřů i zápasů. Bylo to patrné i na návštěvnosti, které byla oproti minulým letům nadprůměrná. Vstupem do turnaje jsme ukázali dobrou pohotovost, když trenéři připravili takový tým, který v době přípravy uspěl,“ řekl Josef Zajíc. „Na druhou stranu dosažené výsledky nepřeceňujeme. Je to jen příprava, při které hrála mužstva mnohdy v improvizovaných sestavách, příležitost často dostávali mladí hráči. Všechna utkání byla vyrovnaná, nikoho jsme nepřeválcovali,“ doplnil trenér Mountfieldu František Výborný, s nímž vám Budějcká Drbna přinese ještě před startem extraligy exkluzivní rozhovor.

Do nové sezony vstupuje HC Mountfield České Budějovice se skromnými ambicemi, které by však mohly přinést kýžené ovoce. „Naším cílem je, aby se nám podařilo co nejvíc zaplnit hlediště fanoušky, které potěšíme dobrým hokejem. Chtěli bychom zopakovat minulý, v tomto ohledu povedený rok. Lidi samozřejmě baví vítězství, což by mohlo přinést postup do play-off. Účast ve vyřazovacích bojích považuji za velký úspěch,“ nastínil sportovní manažer Josef Zajíc.

Na úterní tiskové konferenci byla představena také zbrusu nová sada dresů. Domácí zápasy budou hrát hokejisté Motoru v červených, při venkovních utkáních se představí v bílých a k dispozici mají také černo-červeno-bílé alternativní dresy. Všechny pak kromě log partnerů zdobí hesla Odhodlání, bojovnost, vůle, ctižádost, fair-play.

S ohledem na páteční pohřeb tragicky zesnulého českého reprezentanta Jana Marka, který mimochodem strávil v průběhu letní přípravy s Mountfieldem tři dny na ledě, bylo úvodní kolo Tipsport extraligy přeloženo na úterý 25. října. Nový soutěžní ročník tedy začne v neděli, kdy Jihočeši zajíždějí na led Litvínova. První domácí zápas sehrají příští úterý proti obhájci mistrovského titulu z Třince.

Štítky hokej, hokejista, Mountfield Hradec Králové, Extraliga ledního hokeje, Budvar aréna, Madeta Motor České Budějovice, Josef Zajíc, rozpočet, František Výborný, HC Slavia Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté chtějí v nové sezoně bavit diváky  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.