Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Historicky první utkání budějcké hokejistky nezvládly. Přesto byly odměněny potleskem

Historicky první utkání sehrály českobudějovické hokejistky v sobotu proti týmu HC Stračenky Sedlčany. Přátelské utkání zvládly lépe hráčky ze Sedlčan, které prokázaly větší zkušenosti a zvítězily 8:3. Hokejistky přišel podpořit při rozcvičce na suchu dokonce i Jiří Novotný.

Ještě před začátkem utkání si vzal slovo Jaroslav Pouzar, který popřál holkám hodně úspěchů. Po nezbytných formalitách se mohlo začít a k úžasu všech si první šanci vypracovaly hráčky Dračic. Po pár vteřinách se dostaly do úniku dvě na brankářku, ale tato šance bohužel gólem neskončila.

Ve třetí minutě se stala první vyloučenou hráčkou domácích Jana Marková. Tuto příležitost ještě hostující hráčky nevyužily, avšak v 7. minutě se již mohly radovat, když Růžičková lovila kotouč z hole Veroniky Proškové ze své sítě poprvé. V 15. minutě se opět prosadily hokejistky Sedlčan. Byla to znovu Veronika Prošková, která si připsala svou druhou branku v utkání. První třetina nabídla kromě dvou branek také ukázkový hit domácí Beránkové, po kterém se soupeřka těžko zvedala z ledu.

Již po deseti vteřinách druhé třetiny skórovaly Stračenky potřetí, trefila se Lucie Moulíková. Ihned po obdržené brance se do úniku podél pravého mantinelu dostala Švecová, která bohužel sólo gólem nezakončila. V čase 24:13 však přišel historický okamžik. Z mezikruží zakončila přesně pod horní tyčku Lucie Jiříková a stala se tak první střelkyní nově vzniklého týmu HC Dračice ČB. Na rozdíl jedné branky se Jihočešky dostaly o minutu později, když akci dvou na jednu zakončila Markéta Klímová. Ve 29. minutě projel puk po střele jedné z hostujících hráček po brankové čáře domácí Růžičkové, která ovšem dokázala zakročit. V polovině utkání trenér domácích vystřídal gólmanky a skvělou Růžičkovou nahradila Hálová. Do konce třetiny se stav změnil ještě třikrát, vždy na straně Sedlčanských Stračenek. Postupně se trefily Stanislava Čejdová, Petra Vystydová a Martina Kachlíková. Po druhé periodě byl stav 2:6.

Ve třetí třetině pokračoval bojovný hokej a k vidění byl druhý hit Barbory Beránkové, která čistě trefila hostující Čermákovou. Odpověď si Stračenky připravily v podobě sedmého gólu, který vstřelila opět Martina Kachlíková. O minutu později korigovala stav Lucie Heindlová, která střelou od modré překonala Dufkovou mezi betony. Konečnou podobu výsledku dala Eliška Chaloupková a utkání skončilo 8:3 pro hráčky z města hermelínu.

Dračice odehrály své první utkání před zraky několika desítek fanoušků a za svůj výkon se rozhodně nemusely stydět. Po skončení utkání je diváci odměnili bouřlivým potleskem a udělali tak tečku za prvním zápasem ženského týmu v jižních Čechách.

„Myslím, že jsme dneska zvítězily už jen tím, že jsme nastoupily. Ještě před třemi měsíci jsme tu jezdily v bruslích se zoubky, jak na veřejném bruslení. Co se výsledku týče, tak myslím, že je až moc krutý. Měly jsme spoustu vyložených šancí, které zatím neumíme proměnit. Příště bude líp, protože makáme dál,“ zhodnotila utkání nejlepší hráčka domácích Lucie Jiříková.

HC Dračice ČB - HC Stračenky Sedlčany 3:8 (0:2, 2:4, 1:2)

Branky a nahrávky: 25. Jiříková, 26. Klímová (Dvořáková), 53. Heindlová (Beránková) - 7. Prošková (Čejdová), 15. Prošková (Chaloupková, Vystydová), 21. Moulíková, 36. Čejdová (Čermáková, Chaloupková), 37. Vystydová, 39. Kachlíková, 51. Kachlíková (Prošková), 55. Chaloupková (Moulíková). Vyloučení: 3:0. Bez využití. Nejlepší hráčky: Jiříková - Prošková.

HC Dračice ČB: Růžičková (od 30. Hálová) - Zenklová, Hanzalová, Beránková, Poutníková, Bonešická, Nováčková - Novotná, Staňková, Kaňková, Majerová, Dvořáková, Marková, Klímová, Jiříková, Smetanová, Robová, Švecová, Heindlová.

HC Stračenky Sedlčany: Dufková - Čermáková, Slámová, Svobodová, Krejčová - Bendová, Moulíková, Vystydová, Čejdová, Kachlíková, Křečková, Chaloupková, Fáberová, Prošková. 

Autoři | Foto Kamil Hála

Štítky Dračice, Sedlčanky, Stračenky, hokej, ženy, Hokejové Centrum Pouzar, hokejista, Sedlčany, Jiří Novotný, Jaroslav Pouzar

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Historicky první utkání budějcké hokejistky nezvládly. Přesto byly odměněny potleskem  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.