Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

David Servis porazil Radomyšl a zahraje si finále krajské ligy!

Lední hokej v Budějcích není jenom HC Mountfield. Barvy města velmi dobře hájí v jihočeské krajské lize mužů také David Servis, nejúspěšnější tým základní části a čerstvý finalista letošního play off. Ve třetím rozhodujícím zápase si dokázali servismani poradit s Radomyšlí a vyhráli 3:2.

Budějcký mančaft, nabitý bývalými ligovými hráči Lubošem Robem, Martinem Štrbou, Lukášem Vomelou, Rudolfem Suchánkem mladším, Lukášem Chaloupkou či gólmanem Josefem Kučerou, se při semifinálové sérii vrátil na vlastní led už podruhé.

Prvnímu duelu v nově vybudované Pouzar aréně totiž dominovali hokejisté z Radomyšle v poměru 3:2, odveta na Strakonicku ale vyzněla ve prospěch hostů - a opět to bylo nejtěsnějším možným rozdílem (2:1). Rozuzlení tak mělo přijít ve středu večer v krajské metropoli před velmi slušnou diváckou návštěvou.

Do zápasu lépe vstoupili domácí a v 19. minutě šli zásluhou přesné trefy Martina Štrby do vedení. Po přestávce sice stačil hostující Ondřej Gába vyrovnat, Lukáš Chaloupka však těsně před sirénou přidal druhou branku David Servisu.

Ve třetí třetině se čekal boj o každý centimetr kluziště, protože šlo opravdu o všechno. Čarou přes rozpočet Budějčáků bylo vyrovnání z hokejky Davida Mazance, které přišlo v přesilové hře Radomyšle sedm minut před koncem - 2:2.

Vítězství ale strhnul na stranu David Servisu také v početní výhodě Lukáš Vomela, který vrátil vyloučeného hostujícího hráče na led po pouhých třech sekundách jeho pobytu na trestné lavici.

Českobudějovičtí se tak mohli díky výhře 3:2 radovat z postupu do finále, kde se utkají s Lokomotivou z Veselí nad Lužnicí.

„Radomyšl se představila jako hodně dobrý soupeř. Musím sportovně přiznat, že štěstíčko se přiklonilo na naši stranu. Hosté byli místy hokejovější, my jsme ale k tomu přidali ještě kus bojovnosti. Za srdíčko, které jsme do toho zápasu vložili, si účast ve finále zasloužíme!“ zhodnotil utkání při rozhovoru s Budějckou Drbnou kouč David Servisu České Budějovice Jiří Fedur.

Zároveň přiznal, že semifinálová série proti týmu z Radomyšle rozhodně nebyla procházkou růžovým sadem. „Bylo to hodně náročné. Kluci toho mají plný kecky. Do neděle ale máme čtyři dny, tak se snad dáme dohromady,“ věří trenér servismanů.

Už nyní však může hovořit o spokojenosti. „Jsme ve finále, to byl náš cíl, takže můžeme být naprosto spokojeni. Co bude dál, to uvidíme. Veselí sice jasně přehrálo béčko Tábora, ale když jsem se na ty zápasy díval podrobněji, Lokomotiva dala většinu gólů v přesilovkách, bylo tam hodně vyloučených,“ uvedl Jiří Fedur.

Před nedělním duelem, který se bude hrát netradičně na první ledové ploše Budvar Arény od 16.30 hodin, tak už má téměř jasno, jaké taktické pokyny musí svým svěřencům předat.

„Jelikož jsme hodně vylučovaný tým, semifinále mezi Veselím a Táborem je pro nás varováním. Jednoznačně ale chceme vyhrát. A jestli máme ambice na postup do druhé ligy? O tom se můžeme bavit až po finále,“ řekl rozhodně kormidelník David Servisu.

HC David Servis Č. Budějovice - TJ Sokol Radomyšl 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Štrba (Chaloupka, Suchánek), 40. Chaloupka (Vomela), 54. Vomela (Štrba) - 31. Gába (Kudrna), 53. Mazanec (Řehoř). Vyloučení: 7:8, navíc Chaloupka (DS) 10 minut, Chaloupka osobní trest do konce zápasu a Javůrek (RAD) 10 minut. Diváci: 400.

Štítky hokej, HC David Servis České Budějovice, TJ Sokol Radomyšl, semifinále, play off, krajská liga, finále, Radomyšl, Mountfield Hradec Králové, Martin Štrba, Lukáš Vomela, České Budějovice, Rudolf Suchánek, Veselí nad Lužnicí, Luboš Rob, Josef Kučera

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis porazil Radomyšl a zahraje si finále krajské ligy!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.