Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

David Servis bojuje o baráž. Rakovník porazil vysoko 8:2

Pravou nohou vkročili do kvalifikace o druholigovou baráž hokejisté David Servisu. Vítěz jihočeské krajské ligy v pátek večer udolal na ledě Hokejového Centra Pouzar mistra středních Čech z Rakovníku vysoko 8:2. Nejproduktivnějšími hráči budějckého celku byli Janda a Bombic, oba se trefili dvakrát.

První seznamovací dvacetiminutovka skončila bez branek a rozhodně to na žádnou kanonádu nevypadalo. „Bylo to takové oťukávání. Hosté nevěděli nic o nás, my o nich také ne. Z fotek na internetu se dalo těžko poznat, jak na tom jsou,“ řekl s úsměvem trenér David Servisu Jiří Fedur.

Po návratu z kabin ale Budějčáci na svého rivala vlétli jako uragán a během pěti minut mu nasázeli čtyři góly, když první a čtvrtý vsítil David Janda, do střelecké listiny se zapsali také Petr Fleischman a Daniel Mikeš. „Pomalinku jsme se začali dostávat do tempa. Myslím, že hosté na nás nestačili fyzicky, do té doby byli zdatným soupeřem,“ potvrdil Fedur.

Ve zbytku druhé periody se síly na ledě vyrovnaly a Rakovníku se povedlo Marcelem Pfejferem snížit na 4:1. Jihočeský hokejový mistr ale neponechal nic náhodě, ve 42. minutě zvýšil na 5:1 Jiří Hanzal (bratr reprezentanta Martina) a po trefě Ondřeje Cikána a dvou gólech Františka Bombice bylo definitivně rozhodnuto. Středočechům se povedlo dvě a půl minuty před sirénou zásluhou Petra Kounovského skóre upravit už jen kosmeticky na konečných 8:2.

„Byli jsme lepší a zaslouženě jsme vyhráli. Mimořádně se dařilo Bombicovi, stabilním držákem v bráně byl Kučera. Všichni kluci si ale zaslouží uznání za to, jak bojovali. Jsem spokojený! Teď už aspoň víme, co od Rakovníku čekat do odvety. Myslím, že bychom neměli mít nějaký přehnaný respekt. Musíme zkusit zase vyhrát,“ uzavřel hodnocení pátečního duelu kouč Servismanů.

Kvalifikace o druholigovou baráž má nabitý program. Další utkání skupiny B je na programu už v neděli, kdy Budějčáci zajíždí do Lomnice nad Popelkou, na led vítěze liberecké krajské ligy. „O soupeři opět nemáme žádné informace. Zjistili jsme pouze, že tenhle kraj je na dobré úrovni, takže čekám vyrovnané utkání. Já ale vždycky připomínám, že vyhrát může jenom jeden, a to ten lepší. Samozřejmě to chceme být i tentokrát my,“ uzavřel Jiří Fedur.

Druhý a zároveň poslední domácí zápas kvalifikace čeká David Servis České Budějovice v neděli 16. března právě proti Lomnici nad Popelkou. Hrát se bude opět v Hokejovém Centru Pouzar, kam na duel s Rakovníkem přišly více než tři stovky fanoušků.

HC David Servis České Budějovice - HC Rakovník 8:2 (0:0, 4:1, 4:1)

Branky a nahrávky: 21. Janda (Hanzal), 22. Fleischman (Heindl), 25. Dan. Mikeš, 26. Janda (Hanzal), 42. Hanzal (Rob), 47. Cikán (Hanzal, Bombic), 50. Bombic (Rob, Janda), 54. Bombic (Rob) - 37. Pfejfer (Kounovský), 58. Kounovský (Vyskočil). Rozhodčí: Sýkora - Tvrdík, Rubáš. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:1. V oslabení: 1:1. Diváci: 306.

HC David Servis České Budějovice: J. Kučera - Vomela, Chaloupka, Cikán, Bombic, Tupý, Čížek (50. A. Radouch ml.) - R. Šulčík, R. Suchánek ml., Fousek, D. Janda, J. Hanzal, L. Rob, Daniel Mikeš, R. Heindl ml., Fleischman (55. D. Pražák). Trenér Jiří Fedur.

HC Rakovník: Pospíšil (Cajthaml) - Kotál, Mikeš, Douda, Ambroz, Kounovský, Ságner, Klaus, Vyskočil, Bauer, Kozák, O. Gebhart, Krejčí, M. Gebhart, Pfejfer, Pechánek. Trenér Tomáš Bodinger.

Štítky hokej, HC David Servis České Budějovice, HC Rakovník, kvalifikace o baráž o 2. ligu, Rakovník, baráž, sportovní kvalifikace, Jiří Hanzal, Středočeský kraj, Ondřej Cikán, Madeta Motor České Budějovice, TJ HC Rakovník, Lomnice nad Popelkou

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Servis bojuje o baráž. Rakovník porazil vysoko 8:2  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.