Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Bylo to špičkování a nepochopený vtip, hájí se mladý hokejista

Mimořádná schůze správní rady spolku HC Motor České Budějovice, které se zúčastnila i trenérská rada mládeže a kompletní vedení A týmu, o víkendu řešila alarmující situaci kolem údajného ovlivňování pátečního extraligového zápasu juniorů mezi Litvínovem a budějckým Motorem.

ČTĚTE TAKÉ: Junioři Motoru nehráli. Jeden z nich chtěl ovlivnit výsledek

Funkcionáři hokejového klubu si vyslechli popis situace od trenéra juniorského týmu a vedoucího sportovního centra mládeže Jana Trummera. Následovalo vyslechnutí podezřelého hráče za přítomnosti zákonného zástupce, tedy rodiče.

„Hráč situaci vysvětloval jako špičkování a nepochopený vtip, který zašel dál, než si vůbec dokázal představit. A ubezpečoval přítomné, že v žádném případě nechtěl ovlivnit zápas. Vzhledem k jeho věku a probíhajícímu prošetřování okolností celé události nebudeme a ani nemůžeme další podrobnosti zveřejňovat až do rozhodnutí disciplinární komise ČSLH,“ říká prezident správní rady spolku HC Motor České Budějovice Milan Janoušek.

Rada dále pověřila hlavního trenéra juniorů, aby se všemi hráči svého družstva provedl osobní pohovory za účelem zjištění všech okolností, ale i postoje hráčů k podobnému jednání. Vedení klubu s hráči opětovně probere principy sportovního chování a fair play obsažené ve sportovních smlouvách uzavřených mezi hráčem a klubem.

„Hráči budou opětovně seznámeni s kodexem a seznámení tentokrát stvrdí podpisem na prezenční listině. Veškerá zjištění budou postoupena disciplinární komisi ČSLH a klub poskytne veškerou součinnost pro řádné objasnění všech okolností,“ dodává Stanislav Bednařík, generální manažer ČEZ Motor České Budějovice.

Správní rada společně se sportovním vedením klubu potvrdila rozhodnutí o vyřazení hráče z družstva do objasnění celé události, tedy do vydání rozhodnutí disciplinární komise.

Štítky hokej, HC Litvínov, HC Motor České Budějovice, Noen extraliga, junioři, ovlivnění výsledku, Madeta Motor České Budějovice, správní rada, HC Verva Litvínov, disciplinární komise, Český svaz ledního hokeje

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bylo to špičkování a nepochopený vtip, hájí se mladý hokejista  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.