Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

Motor otočil šlágr kola z 0:3 na 4:3 a připsal si dva body

Šlágr 11. kola WSM Ligy se tentokrát odehrál na ledě třetího Kladna, kam zavítal druhý Motor. Tomu se vůbec nepovedl start do utkání a brzo prohrával o tři branky. Přesilovky a trpělivá hra pomohly hokejistům z jihu Čech k úchvatnému obratu a připsání dalších dvou bodů.

Začátek zápasu se nesl ve znamení vyrovnaného hokeje bez větších šancí. Ale od deváté minuty se se šancemi a góly roztrhl pytel. Michal Gutwald napřáhl od modré čáry a jeho střela skončila až za Gábou. Pár vteřin na to měl gólman Motoru štěstí. Nash branku netrefil, ale od zadního mantinelu se kotouč odrazil na hůl Rudovského, který však Gábu nepřehodil. Poté už se ale kladenští radovali podruhé. Brandon Nash zamířil z mezikruží přesně a zvýšil. Ve dvanácté minutě už to bylo o tři branky. Z levého kruhu prostřelil Gábu David Stach. Pro Gábu to byl poslední okamžik v zápase, své místo přepustil Bláhovi. O minutu později se konečně prosadili také hráči Motoru. V přesilové hře dostal spoustu času Tomáš Nouza, který pokořil strážce domácí brány. Přesilovka Českých Budějovic však neskončila, protože Stach pár vteřin po obdržené brance dostal 2+2 minuty za vysokou hůl. I tuto početní výhodu dokázali hostující hokejisté využít. Rob nahodil kotouč od mantinelu před branku, kam si najel Lukáš Žálčík a dostal Motor zpět do hry.

Prostřední část ovlivnila velká spousta vyloučení a to především na straně hostí. Nicméně Rytíři si neporadili ani s klasickou přesilovkou, ani se situací, kdy měli na ledě o dva bruslaře více. Ve dvojnásobném oslabení se jednou blýskl Bláha, který nejprve zpacifikoval střelu Rudovského a poradil si i s následnými dorážkami. Zajímavější už byl pouze Zíb, který neudržel nervy na uzdě a dostal desetiminutový osobní trest. Ve druhé třetině se tak skóre nepohnulo ani na jedné straně a stav byl stále 3:2 pro domácí.

Závěrečná třetina začala opět bez větších šancí. Až v 48. minutě ujížděli hosté dva na jednoho, ale Švihálkovo bekhendové zakončení nebylo přesné. Poté Pajič vymotal Repeho, ale Babka si zblízka s Mensatorem neporadil. Nicméně při hře čtyř proti čtyřem se Motoru konečně podařilo vyrovnat. Kladenští přišli o kotouč v útočném pásmu, hra se přesunula na druhou stranu a k puku se dostal opět Lukáš Žálčík, který krásnou střelou vyrovnal na 3:3. Třicet sekund před koncem základní šedesátiminutové doby se naskytla Jihočechům přesilová hra, kterou však nevyužili a početní výhoda se přesunula do prodloužení.

Tam už se budějckým hokejistům zadařilo a prodloužení ukončili po 23 sekundách. Nejprve střílel Nouza, ale Mensator si poradil. U tyče však stál dobře připravený Josef Straka a rozhodl o skvělém obratu a dvou bodech pro Motor.

Další utkání sehrají českobudějovičtí hráči v sobotu od 17 hodin doma proti Jihlavě.

Rytíři Kladno - ČEZ Motor České Budějovice 3:4p (3:2, 0:0, 0:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 9. Gutwald (Kindl, Dalecký), 10. Nash (Rudovský, Stach), 12. Stach (Rudovský) - 13. Nouza (Straka, Vráblík), 17. Žálčík (Rob, Suchánek), 53. Žálčík (Rob, Žovinec), 61. Straka (Heřman, Nouza). Rozhodčí: Jílek - Krátký, Svoboda. Vyloučení: 10:10 + Zíb (CEB) 10 min. + OK. Využití: 1:2. Diváci: 2309.

Rytíři Kladno: Mensator - Nash, Kolářík, Repe, Kehar, Zajíc, Gutwald - Dvořáček, Skuhravý, Horna - Rudovský, Stach, Bílek - Dalecký, Kindl, Redlich - Čurda, Šilhavý. Trenér Jindřich Lidický.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (12. Bláha) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec, Kolmann - Kuchejda, Pajič, Babka - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Švihálek - Guman, Prokeš, Přibyl. Trenér Petr Rosol.

Pořadí WSM Ligy po 11. kole: 1. Slavia (26 bodů), 2. MOTOR (23), 3. Kladno (21), 4. Benátky nad Jizerou (20), 5. Kadaň (18), 6. Přerov (18), 7. Jihlava (17), 8. Třebíč (16), 9. Ústí nad  Labem (15), 10. Litoměřice (14), 11. Havířov (14), 12. Prostějov (13), 13. Šumperk (10), 14. Most (6).

Autoři

Štítky Madeta Motor České Budějovice, Rytíři Kladno, hokejista, Tomáš Nouza, Česko, Josef Straka, Michal Gutwald, HC Dukla Jihlava, HC Slavia Praha, HC Slovan Ústí nad Labem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor otočil šlágr kola z 0:3 na 4:3 a připsal si dva body  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.