Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Dračice poměřily síly s kanadskými hokejistkami, kterým však podlehly 1:3

Teprve druhé utkání ve své zatím krátké historii sehrály hokejistky HC Dračice České Budějovice v Hokejovém Centru Pouzar o minulém víkendu. A soupeřky byly více než těžké. Proti jihočeskému celku se postavil tým z Kanady - The Women of Winter. Budějcké hráčky předvedly dobrý výkon, ale nakonec podlehly 1:3.

Ještě než na led vyjely hokejistky, poměřili mezi sebou síly také hokejisté. Výběr RHL se postavil týmu hobby hokejistů z Kanady. Po první třetině vedl výběr RHL 6:0, a tak došlo na promíchání sestav. Konečný výsledek tak byl 9:4 pro výběr Rybníkářské hokejové ligy.

Zápas začaly lépe Dračice a hned v úvodu si vypracovaly několik příležitostí. Ani jedna však neskončila gólem. Domácí hokejistky dokonce dostaly možnost přesilové hry, ale ani tu nedokázaly využít. I Kanaďanky se dostaly do zajímavých situací, ale Růžičková vše pokryla.

Ve druhé třetině byl obraz hry podobný. Domácí stále tlačily, ale chyběl jim klid na hokejkách v té nejdůležitější fázi. A tak přišel trest. Po půl hodině hry otevřela skóre Judy Makarowová. Od té doby byly lepší hostující hráčky. Ve 32. minutě dokázaly Kanaďanky odskočit už o dvě branky. Tentokrát se přesně trefila Heather O'Tooleová. Ve druhé části to nebylo vše. Na rozdíl tří branek zvyšovala Keri Maddenová.

Do závěrečné periody vtrhly domácí hokejistky plné odhodlání, které nakonec dokázaly přetavit v gól. První a jedinou střelkyní svého týmu se stala Barbora Beránková. Dračice se i nadále snažily s výsledkem něco udělat, ale v zakončení stále postrádaly klid. Konečné skóre se tak zastavilo na výsledku 3:1 pro hostující hráčky.

„Prohra nás mrzí, protože bych řekla, že jsme hrály lepší hokej. Kanaďanky měly větší důraz před brankou a hlavně naše zakončení bylo žalostné. To bych řekla, že rozhodlo. Ale v porovnání s naším prvním utkáním, které jsme odehrály proti Stračenkám, to bylo jako nebe a dudy,“ zhodnotila utkání domácí Lucie Jiříková.

Celý zápas provázela skvělá atmosféra, kterou vytvořilo 250 skvělých diváků.

HC Dračice České Budějovice - The Women of Winter 1:3 (0:0, 0:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 45. Beránková (Marková) - 30. Makarowová, 32. O'Tooleová, 39. Maddenová (Madalenová). Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 250.

HC Dračice České Budějovice: Růžičková (30. Hálová) - Zenklová, Hanzalová, Heindlová, Kršíková, Poutníková, Zelenková, Bonešická, Nováčková - Staňková, Kaňková, Majerová, Jůdová, Marková, Klímová, Jiříková, Smetanová, Beránková, Robová, Švecová, Dvořáková.

The Women of Winter: La Hayeová - Normanová, Derjuginová, Madalenová, O'Tooleová - Maddenová, Langtonová, Makarowová, Grimeová, Nagataová, Leeová.

Autoři | Foto Jindra Řeháčková

Štítky hokejista, Madeta Motor České Budějovice, hokej, Kanada, Dračice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dračice poměřily síly s kanadskými hokejistkami, kterým však podlehly 1:3  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.