Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motor odčinil dvě prohry. Domácí favorit ale měl s Mostem plno práce

Papírové předpoklady se naštěstí potvrdily, cesta za třemi body ale byla velmi trnitá. Souboj druhého Motoru s posledním týmem tabulky hokejové WSM Ligy z Mostu nakonec skončil vítězstvím domácího celku 3:2, když se o dvě branky Budějčáků postaral kapitán Josef Straka.

Herní trápení Jihočechů z předešlých utkání se promítlo i do úvodní třetiny sobotního duelu s prozatím nejhorším týmem soutěže. Motoráci sice byli na ledě aktivnější, svého rivala ale nijak výrazně nepřevyšovali.

Před Gábou se naopak odehrálo několik velmi ošemetných situací zavánějících gólem, zejména ta ve 12. minutě, při které domácí gólman nabídl svou špatnou rozehrávkou možnost ke skórování mosteckému Slavíčkovi. Štěstí však stálo na jeho straně.

S přibývajícím časem se začali Budějčáci častěji usazovat v útočné třetině a vícekrát ohrožovali mosteckou klec. Zatímco střelu Vráblíka po čtvrthodině hry Petrásek reflexivně vyrazil ramenem, na dorážku Josefa Straky po pokusu jeho parťáka z útoku Nouzy v čase 18:11 už byl krátký - 1:0.

Herní projev celku z Budvar Arény se po přestávce zlepšil. Domácí se tlačili do branky a po zásluze byli odměněni. Proti Kuchejdovi byl Petrásek ještě úspěšný, přesilovkovou bekhendovou střelu pod břevno ve 29. minutě z hole Lukáše Žálčíka už ale vyrazit nedokázal. Mostecké v tu chvíli mohl velice mrzet neúspěšný pokus Procházky ze začátku prostřední části hry.

Zanedlouho málem vstřelil třetí branku Nouza a po něm i Vráblík, ležícího strážce mostecké svatyně ale ani jeden z nich překonat nedokázal. Další změna skóre se tedy odehrála na začátku 33. minuty, kdy nahození Daniela Hory ze středního pásma skončilo v síti. David Gába neměl svůj den, puk mu trestuhodně vypadl... Do konce druhé periody navíc ještě vyfasoval menší trest za vyhození kotouče mimo kluziště.

K vyrovnání moc nescházelo ve 36. minutě v přesilovce Motoru, kdy Nouza vyvážel kotouč z obranného pásma, na modré čáře ztratil puk a Hanzl se hnal sám na branku. Straka jako správný kapitán však hrozící nebezpečí uhasil včas. Velkou šanci měl také už jednou úspěšný střelec Hora, který málem využil dalšího zaváhání Gáby.

Motor potřeboval vstřelit třetí uklidňující branku jako sůl. Marné dobývání mostecké klece vyvrcholilo v čase 54:00 po krásné akci Josefa Straky, jenž s pukem najel od levého mantinelu s kotoučem vyhozeným Gábou až před Petráska a blafákem zvýšil na 3:1.

Litvínovská farma se nehodlala smířit s nepříznivým stavem, minutu a čtvrt před koncem odvolala gólmana a pokusila se ve dvojnásobné početní výhodě urvat aspoň bod. Smolař dnešního utkání Gába však předvedl několik výtečných zákroků a svůj tým držel nad vodou.

Na pokus Ivana Řehoře z mezikruží, který pálil už dokonce v přesilovce šest na tři, ale byl krátký - 3:2. Do konce sobotního duelu v tu dobu zbývalo pouhých devět sekund, a tak motoráci přece jen vybojovali vítězství.

Radek Bělohlav (ČEZ Motor České Budějovice): „Po dvou porážkách jsme potřebovali jakékoliv vítězství jakýmkoliv způsobem. To se naplnilo a utkání jsme vydřeli. Rozhodla zkušenost Pepy Straky, který byl rozdílovým hráčem. Jsme rádi za tři body.“

Josef Řeháček (HC Most): „Kvalita našeho kádru je určitě jinde než Českých Budějovic. Straka, Nouza, to jsou hráči, které my bohužel nemáme. V rozhodujících momentech tihle hráči dělají výsledky. Prohráváme o gól, bojujeme jak bojujeme, ale chyby se nahromadí a soupeři to tam padne.“

Další utkání WSM Ligy budou Jihočeši hrát ve středu na kladenském ledě, domů se vrátí příští sobotu. Od 17 hodin je na programu duel s Duklou Jihlava.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Most 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 19. Straka (Nouza, Vráblík), 29. Žálčík (Babka, Rob), 55. Straka (Gába, Vráblík) - 33. Hora (Kokeš), 60. Řehoř (Havlíček). Rozhodčí: Sýkora - Kokrment, Malý. Vyloučení: 6:8. Využití: 1:1. Diváci: 3421.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Bláha) - Mucha, Zíb, Suchánek, Vráblík, Bohunický, Žovinec - Kuchejda, Pajič, Švihálek - Nouza, Straka, Heřman - Žálčík, Rob, Babka - Marek, Přibyl, Škoda. Trenér Petr Rosol.

HC Most: Petrásek (Mouček) - Bittner, Zeman, Černý, Baránek, Hora, Kokeš - Chlapík, Válek, Přeučil - Kubinčák, Havlíček, Řehoř - Procházka, Hanzl, Slavíček - Nedrda, Zdeněk, Trübenekr. Trenér Josef Řeháček.

Štítky Josef Straka, Most, Madeta Motor České Budějovice, David Gába, Daniel Hora, HC Most, Budvar aréna, HC Škoda Plzeň, HC Dukla Jihlava, Petr Rosol

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motor odčinil dvě prohry. Domácí favorit ale měl s Mostem plno práce  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.