Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Generálka se Motoru nepovedla. S Jihlavou doma padl 2:3

Poslední zápas Regionálního poháru sehráli budějčtí hokejisté proti Dukle Jihlava a ta jako jediná dokázala porazit již jistého vítěze této soutěže. Jihlava vstřelila v každé třetině po jedné brance a byla tak nakonec šťastnějším týmem dnešního večera.

Ihned po dvaceti vteřinách hry rozjásal diváky v Budvar Aréně Nouza. Nejprve vystřelil od modré Vráblík, od mantinelu se odrazil kotouč ke Strakovi a ten přihrávkou zpoza branky našel hůl Tomáše Nouzy, který nedal Habalovi šanci. Po odehraných pěti minutách zamířil Vráblík příliš přesně a trefil horní tyč Habalovy svatyně. Poté už přišly šance hostů. Seman byl úplně volný přímo před Gábou, ale neuspěl. To, co se nepovedlo Semanovi, se povedlo Tomáši Harkabusovi, který zužitkoval zaváhání domácí obrany a Kohoutovu přihrávku. Ještě v téže třetině přišla chvíle Jakuba Babky. Ten během třiceti vteřin trefil dvakrát tyč Habalovy branky. Do konce třetiny už žádná výraznější šance nepřišla a do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

Do druhé třetiny vstoupila lépe Dukla. V úvodu nevyužila přesilovou hru, ale těsně před polovinou se přece jenom dostala do vedení. Pavel Kohout si sjel z pravé strany před brankou a zkušeně zakončil. O minutu později se ale Jihočeši mohli radovat z vyrovnání, když Radek Prokeš dorazil střelu Gumana. Hra byla poté vyrovnaná. Okořenilo ji však několik šarvátek. Bitku jeden na jednoho předvedl Žovinec s Grígerem. I po druhé třetině se šlo z ledu za remízového stavu.

Hra byla vyrovnaná i v závěrečné části, ale přece jenom byla šťastnější Jihlava. V 52. minutě strhl vedení na stranu týmu z Vysočiny David Gríger, který střelou na bližší tyč překonal Gábu. Domácím se ani přes závěrečnou power-play vyrovnat nepodařilo a z posledního přípravného utkání tak odešlo s porážkou 2:3.

První zápas nové prvoligové sehraje Motor ve středu 9. září od 18 hodin na ledě Havířova. Den poté se představí poprvé na domácím ledě od 17:30 proti Jestřábům z Prostějova.

Radek Bělohlav (asistent trenéra ČEZ Motor České Budějovice): Mrzí nás, že jsme utkání nedotáhli do vítězného konce. Bohužel jsme nedali góly a prohráli jsme. Štve to, bylo by fajn dokončit přípravný turnaj bez poskvrny, ale alespoň si zase zahráli jiní kluci.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Dukla Jihlava 2:3 (1:1, 1:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 1. Nouza (Straka), 29. Prokeš (Guman) - 8. Harkabus (Kohout), 28. Kohout, 52. Gríger (Alexejev, Štebih). Rozhodčí: Pešina - Šperl, Flegl. Vyloučení: 2:8. Bez využití. Diváci: 2352.

ČEZ Motor České Budějovice: Gába (Kůdela) - Suchánek, Vráblík, Semrád, Šanda, Žovinec, Žáček - Žálčík, Babka, Škoda – Nouza, Straka, Heřman - Kuchejda, Mikyska, Švihálek - Guman, Přibyl, Prokeš – Marek. Trenér Petr Rosol.

HC Dukla Jihlava: Habal (Sáblík) - Zadražil, Štebih, Dobrovolný, Šimek, Grebeňuk, Dundáček, Kaláb - Jícha, Prokš, Březina - Malec, Flek, Gríger - Důras, Anděl, Harkabus - Kohout, Seman, Alexejev. Trenér Petr Vlk.

Štítky FC Vysočina Jihlava, Madeta Motor České Budějovice, HC Dukla Jihlava, Pavel Kohout, Tomáš Nouza, Budvar aréna, FK Dukla Praha, SK Dynamo České Budějovice, HC Škoda Plzeň, 1. SK Prostějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Generálka se Motoru nepovedla. S Jihlavou doma padl 2:3  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.