Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Nováček na jihu Čech neuspěl, Motor porazil Sokolov

Ve čtrnáctém kole Chance ligy Motor vyhrál na domácím ledě proti Sokolovu a připsal si čtvrtou výhru v řadě. Hrdinou utkání se stal Lukáš Endál, když trefil třetí a čtvrtou branku domácího týmu.

Poprvé v sezoně dostal v obraně příležitost teprve sedmnáctiletý Václav Svach, do branky se vrátil Jan Strmeň. Úvodní třetinu zápasu výrazně ovlivnily přesilové hry na obou stranách. Nejprve využil početní převahu Miroslav Holec, když využil rychlé kombinace a mezi kruhy přesně zakončil. O vyrovnání se postaral mladík Adam Křemen i z těžkého úhlu napasoval kotouč pod břevno.  

V trendu využívání přesilových her se pokračovalo i ve druhé třetině. Od modré se trefil Karel Plášil a vrátil tak domácím ztracené vedení. První branku v rovnovážném počtu hráčů na ledě vsítil až na konci druhé periody Lukáš Endál, když přetavil velký tlak svého týmu ve třetí gól Motoru.

Ve třetí třetině se naskytly příležitosti na obou stranách, ale hostům už se nepodařilo vrátit do zápasu. Těsně před koncem se podruhé v zápase trefil Lukáš Endál a dal definitivní razítko na výhru domácích.

Vydřená výhra s nováčkem ze Sokolova

Středa, 16. října 2019, 22:30

ČEZ Motor České Budějovice - HC Baník Sokolov
ČEZ Motor České Budějovice - HC Baník Sokolov

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Baník Sokolov 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 4. Holec (Šimánek, R. Přikryl), 22. Plášil (M. Novák, Karabáček), 39. Endál (Babka, Beránek), 58. Endál (Přikryl, Karabáček) – 12. Křemen (M. Zadražil). Rozhodčí: Skopal, Šindel – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: navíc Přindiš (SOK) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 5382. Střely na branku: 33:15. Zblokované střely: 11:15. Vhazování: 27/42 - 15/42.

Motor: Strmeň – Pýcha, Plášil, Suchánek, Svach, Lytvynov, Pavel – Christov, Venkrbec, Holec – Novák, Přikryl, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Karabáček, Prokeš, Endál – J. Veselý.

Sokolov: Fečo – Kadeřávek, Přindiš, Vodička, J. Tomeček, A. Rulík, Michálek – Gorčík, M. Zadražil, Švec – Stříbrný, Kverka, Vracovský – Křemen, Vrána, T. Rohan – Kovařík, Osmík, Kuběna – Bečvář.


OHLASY PO ZÁPASU

Václav Prospal (Motor): "Věděli jsme, že nás čeká urputný a organizovaný soupeř, který nic nebalí. Vítězství se také nerodilo lehce. Jsme rádi za dva přesilovkové góly. Jednou jsme inkasovali v oslabení. Pětkrát jsme byli vyloučeni a vždycky to byly fauly hokejkou, což se nám stále opakuje. To bylo minus. V určitých fázích zápasu to byl z naší strany rozpačitý výkon, který měl k ideálu daleko. Druhou třetinu jsme sice vyhráli 2:0, ale soupeř nás v ní přehrával. Jsme rádi za tři body, ale kolikrát jsme po sobě puk házeli jako horký brambor jenom proto, že nás soupeř napadal."

Karel Mlejnek (Sokolov): "Když prohrajete, tak se vám zápas vždycky těžko hodnotí. Mrzí nás oslabení, ve kterých máme špatná čísla a opět jsme dostali dva góly. V první třetině byl soupeř lepší. Nejlepší byla z naší strany paradoxně druhá část, přestože jsme ji prohráli 0:2. Máme určitě na čem pracovat."

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, zápas, výhra, Sokolov, Lukáš Endál, Česko, FK Baník Sokolov, 1. česká hokejová liga, Miroslav Holec, Karel Plášil, Madeta Motor České Budějovice, ČEZ, HC Baník Sokolov, Václav Prospal

Nováček na jihu Čech neuspěl, Motor porazil Sokolov  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.