Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIDEO: Motor se rozloučil s domácími fanoušky výhrou, Pardubicím nadělil bůra

Na rozlučku s Budvar arénou pro letošní ročník přijely Pardubice. Oba týmy nastoupily v nekompletních sestavách. Domácí vinou zranění hlavně v obraně a hosté nasadili neúplnou sestavu vzhledem k jistotě účasti v extralize, kterou jim aktuální tabulka nabízela. Motor měl přesto speciální motivaci dnes uspět, a to hlavně kvůli fanouškům, se kterými se chtěl rozloučit vítězně a trochu tak odčinit nezdary baráže. To se nakonec i za přispění první branky Pavla Nováka v kariéře a skvělém výkonu Petra Kváči povedlo a Budvar aréna mohla alespoň v posledním utkání zažít i trochu radosti. Celou sezonu uzavře Motor v úterý na ledě Chomutova.

Ačkoliv hra nevykazovala takovou agresivitu a rychlost od obou týmů jako v minulých utkáních baráže, diváci mohli sledovat celkem zajímavé utkání. Hodně aktivní byl v první třetině domácí veterán v obraně Vydarený. Ten si hned v 6. minutě šikovně navezl puk do prostoru kruhu a vyzkoušel pozornost Vlka v pardubické brance. Ten jeho střelu pouze vyrazil na hůl Bradleyho, ale tomu se nepodařilo usměrnit skákavý kotouč do odkryté branky. V přesilové hře domácích hned o minutu později si největší šanci vypracoval Schaus, který ujížděl sám na Kváču po zblokované střele Janduse, ale Beránek se stihl rychle vrátit a jeho akci narušit. Ve hře už nebylo k vidění tolik tvrdých hitů jako v minulých střetnutích, a tak diváky pobavily  hlavně dvě srážky pardubických hráčů v rozmezí pár vteřin. Jelikož se útočníkům nedařilo, musel to vzít na svá bedra opět René Vydarený a napodruhé už byl úspěšný. Na modré přenechal puk Dančišinovi a sám rychle ujížděl do prostoru před bránu. Malinký útočník ho poté našel přesnou přihrávkou a veterán měl v tu chvíli jednoduchou úlohu jen doklepnout puk do brány. Motor tak vstřelil úvodní branku teprve v druhém zápase celé baráže. Chvilku po akci Vydareného čaroval domácí brankář Petr Kváča, který svou lapačkou sebral z hole hostujícího hráče jasný gól.

Ve druhé třetině se Motoru povedlo svůj náskok navyšovat. Nejprve ve 24. minutě obrana Pardubic chybovala a svým důrazem ji dokázali vyvést z míry Přikryl s Čermákem. Druhý jmenovaný pak našel před brankou volného Martina Heřmana a ten pohodlně skóroval. Ve 34. minutě nahodil puk směrem na branku od mantinelu obránce Kachyňa. Vlk ho nedokázal zadržet a vyrazil ho jen před sebe na volného Pavla Nováka, který mohl začít slavit. Pro čerstvě sedmnáctiletého útočníka to byla totiž první branka v A-týmu Motoru v soutěžním zápase. Motor tak po dvou třetinách celkem pohodlně vedl, na ledě to ale tak jednoduše nevypadalo. Šance Pardubic ale končily na skvěle chytajícím Kváčovi.

Snížení přišlo ve 44. minutě. Nicolas Schaus si najel do prostoru před bránu a tam ho krásně našel Horký. O chvilku později se Motor mohl vrátit do tříbrankového vedení, když se sám před bránou objevil Dančišin, ale Vlk jeho pokus zneškodnil. V následné přesilovce ale už byl krátký na výpad Martina Beránka v přesilovce, který dotlačil puk do branky svým důrazem. Ve 49. minutě odbila v Budvar aréně pátá. Při další početní výhodě napřáhl od modré René Vydarený a propálil jak clonícího Babku, tak nic nevidícího Vlka. V 52. minutě opět čaroval Kváča. Ten, ačkoliv zaklíněn s jedním z bránících hráčů, se nemohl hnout a musel v brankovišti pouze ležet, dokázal reflexivně rukou vytáhnout dva pardubické pokusy. V 58. minutě přišlo přesto ještě snížení, které obstaral Jan Zdráhal po nahrávce Duška.

Po zápase se hráči a fanoušci sešli na ledě Budvar arény.

ČEZ Motor Č. Budějovice – HC Dynamo Pardubice 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Branky a nahrávky: 14. Vydarený (Dančišin), 24. Heřman (Čermák, R. Přikryl), 34. P. Novák (Kachyňa), 46. Beránek (M. Novák, Babka), 49. Vydarený (M. Novák, Babka) – 44. Schaus (L. Horký, Poulíček), 58. J. Zdráhal (Dušek, Pochobradský). Rozhodčí: Jeřábek, Hradil – Frodl, Komárek. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení:0:0. Diváci: 6 362. Střely na branku: 34:32. Zblokované střely: 7:10. Hity: 10:5. Vhazování: 55 %:45 %. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:2.

Motor: Kváča – Vydarený, M. Jandus, Doktor, Kachyňa, Prospal ml., Babka – Čermák, R. Přikryl, Heřman – M. Novák, Gilbert, Doktor – Beránek, Bradley, Z. Doležal – Šimánek, Dančišin, P. Novák.

Pardubice: Vlk – Mert, Schaus, Budík, M. Kratochvil, J. Zdráhal, Hrádek – Machala, Poulíček, L. Horký – Machač, Dušek, J. Kloz – Voženílek, Pochobradský, Matýs.

Vítězná rozlučka Motoru s domácími fanoušky

Pondělí, 22. dubna 2019, 02:15

O podpis a společnou fotku s Petrem Kváčou byl zájem
Jan Kloz objíždí Kváčovu klec, stíhá ho Jakub Babka

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky FK Pardubice, Budvar aréna, Pavel Novák, Madeta Motor České Budějovice, René Vydarený, baráž, Piráti Chomutov, Petr Kváča, Martin Heřman, Jan Zdráhal

VIDEO: Motor se rozloučil s domácími fanoušky výhrou, Pardubicím nadělil bůra  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.