Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Motor nakonec udržel náskok a bude bojovat o druhé místo

Tuhý boj čekal České Budějovice na ledě ostravské Poruby, jelikož Jihočeši museli získat plný počet bodů, aby ještě mohli hrát o druhé místo v úterním zápas. Úkol to však byl nelehký, protože vzájemné zápasy v této sezóně měla lepší Poruba. Každopádně Motor začal utkání velmi dobře a na začátku druhé periody vedl o tři branky. Ostrava sice ještě zdramatizovala utkání, když se dostala na dostřel jedné branky. To však bylo od ní vše a Jihočeši si připsali všechny body za výhru.

Všichni fanoušci Chance ligy ví, že tabulka okolo druhého místa je nabitá, a tak potřebovaly Budějovice naplno bodovat. A začátek utkání se jim rozhodně povedl, jelikož po pěti minutách vedly jednu branku. Po vhazování vznikla celkem nepřehledná situace, ale jako první puk našel Martin Novák. Jeho střela byla sražena domácí bruslí přesně do protipohybu Kůdely - 0:1. Jihočeši hráli nadále aktivně, přestože i Poruba měla nějaké šance, ale Guman, ani Slavík nepropálil Strmeně. Poté hrál Motor přesilovou hru, ve které pálil Miloslav Čermák, jenže jeho rána šla těsně vedle. Početní výhodu sice hosté nevyužili, avšak prosadili se o dvě minuty později. Skvělou akci na jeden dotek předvedla druhá lajna. Finální pas si připsal Zdeněk Doležal, jenž předložil puk Codymu Bradleymu, jemuž stačilo trefit naprosto prázdnou branku - 0:2. Hostujícímu celku, jako by někdo vložil čerstvou krev do žil. Byl všude dříve a byl jasně lepším týmem. Každopádně celkem neočekávaně se první třetina hrála jen necelých sedmnáct minut, jelikož se našla nějaká nesrovnalost v ledu. Tím pádem se zbývající tři minuty hrály před začátkem druhé periody, ale žádná velká šance v nich nebyla k vidění. Jihočeši tak šli do další třetiny s dvoubrankovým náskokem.

Navíc druhá třetina začala z pohledu Českých Budějovic na jedničku. Lukáš Endál si podržel puk v útočném pásmu a skvělou přihrávku našel Ondřeje Kachyňu. Ten měl před sebou jen gólmana a svou střelu namířil přesně k tyči - 0:3. Navíc to byl za Motor letos jeho druhý gól a znovu se trefil proti Porubě. Následně si zahráli přesilovou hru také domácí hokejisté, ovšem Jihočeši ukázali, proč patři k jedním z nejlepších v této činnosti a svého soupeře nepustili do vážnější šance. Velkou šanci na srovnání měl posléze exbudějovický Tomáš Guman, který dostal parádní pas k tyčce, na Jana Strmeně si ovšem nepřišel. Ostravané poté přepnuli na trochu vyšší otáčky a byli lepším týmem. Domácí celek však brzdily nepřesnosti především ve finální fázi, takže českobudějovický brankář si nemusel připsat žádný zázračný zákrok. Zajímavou střelou, kterou ještě tečoval Karel Plášil, se prezentoval Zdeněk Kutlák, ale Kůdela si připsal úspěšný zákrok. Ke konci třetiny si RT TORAX ještě zahrál přesilovou hru, kterou dokázal využít. Petr Kanko našel Ctirada Ovčačíka, jenž si najel mezi kruhy a propálil hostujícího brankáře - 1:3. Nutno dodat, že Budějovice byly ve druhé periodě hodně pasivní a inkasovaná branka byla zasloužená.

Třetí třetina rozhodně nevyšla Českým Budějovicím podle představ, jelikož po minut jel domácí tým trestné střílení. K tomu se postavil Ivan Ďurač, který před Strmeněm zpomalil, párkrát zamíchal s pukem, načež ho poslal mezi betony hostujícího brankáře 2:3. Domácí Poruba nadále hrála aktivně. Přišlo nebezpečné nahození, které tečoval Urbanec, ovšem jeho teč nakonec letěla vedle branky. Nedáš, dostaneš! Domácí tým špatně střídal, Beránek posunul šikovným pasem do šance Lukáše Endála, jenž si ještě popojel a skvělou ranou rozvlnil síť za Kůdelou počtvrté - 2:4. Hned poté vznikla před budějovickým gólmanem zajímavá skrumáž, ovšem RT TORAX tuto šanci nevyužil. Další početní výhodu si zahrála Ostrava, ale paradoxně v ní největší šanci měl Miloslav Čermák, když se k němu odrazil puk. Porubský gólman byl u své bližší tyče připravený. Těsně po přesilové hře se ale Poruba prosadila. Po velkých šancí se kotouč dostal za branku, kam si pro něj jako první dojel Tomáš Jáchym. Ten se podíval, našel před brankou volného Jozefa Baláže, jemuž stačilo puk zvednout – 3:4. Po velké chybě domácí obrany se ke střele dostal Jakub Doktor, ovšem jeho střela byla sražena do rohu kluziště. Do konce třetiny byly k vidění ještě zajímavé příležitosti, každopádně žádná branka už nepadla a Motor si připsal tři body do tabulky.

HC RT TORAX Poruba - ČEZ Motor Č. Budějovice 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 40. Ovčačík (Kanko, Ďurač), 42. Ďurač (TS), 51. Baláž (Ollender, T. Jáchym) – 6. M. Novák, 14. Bradley (Z. Doležal, Karabáček), 21. Kachyňa (Endál, Pýcha), 47. Endál (Beránek, M. Jandus). Rozhodčí: Fiala, Kopeček – Novák, Zídek. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 560. Střely na branku: 34:33. Zblokované střely: 8:8.  Vhazování: 33:33. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.

Poruba: Kůdela – Ovčačík, Slavík, Urbanec, Šnajnar, Pastor, Padrnos – J. Káňa, Vymazal, Kanko – Guman, Hudeček, Illéš – Ďurač, T. Jáchym, Toman – Alexejev, Baláž, Ollender – Häring.

Motor: Strmeň – Kutlák, Plášil, Pýcha, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Endál – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – Čermák, R. Přikryl, Heřman – Beránek, Doktor, Babka.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky Motor, hokej, zápas, Poruba, výhra, Madeta Motor České Budějovice, HC RT Torax Poruba, HC Vítkovice Ridera, Martin Novák, Lukáš Endál, Ivan Ďurač, přesilová hra, Miloslav Čermák, Zdeněk Doležal, Petr Kanko

Motor nakonec udržel náskok a bude bojovat o druhé místo  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.