Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Českobudějovičtí nasázeli pět branek a mají tři body!

Motoru se po delší době podařilo skórovat v úvodu utkání. Svěřenci Václava Prospala pak příznivý stav udrželi až do konce základní hrací doby, přičemž v průběhu zápasu ho navýšili až na 5:1. Jihočeši tak soupeři v Budvar aréně dali více jak čtyři branky téměř po měsíci.

V úvodu bylo k vidění velké množství vyloučení, z čehož nakonec těžili domácí hokejisté. Z větší vzdálenosti napřáhl Pavel Pýcha, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě, a kotouč skončil v horních patrech branky. Po povedeném ťukesu mohl přidat po Babkově přihrávce druhou trefu Motoru Gilbert, ovšem na Krále, jenž schoval puk mezi rukou a tělem, si nepřišel. Rozkouskovaná hra kvůli častým vyloučením pokračovala. Prostoru na ledě využil Jakub Babka. Domácí útočník se natlačil před branku a na vzdálenější tyči zasunul puk naprosto přesně. Českobudějovičtí měli ještě několik dalších šancí, jak navýšit vedení. Litoměřice naopak příliš nehrozily, tudíž se šlo do dalšího dějství za příznivého stavu 2:0 pro Jihočechy.

Tlak Motoru pokračoval i v úvodu další periody. V dobré střelecké pozici, přímo v mezikruží, se ocitl Zdeněk Doležal, ovšem osamostatněn neuspěl. Z prvního gólu se radovali také Litoměřičtí. Exbudějovický Patrik Marcel vypálil od modré, přičemž jeho pokus zapadl přesně k tyči. Hostující celek zaznamenal poměrně dobrou pasáž, kdy si připsal několik slibných pokusů, ovšem poté unikla elitní útočná formace Jihočechů. David Gilbert dostal v přečíslení přihrávku, kterou zužitkoval nejlépe, jak mohl - 3:1. Svěřenci Václava Prospala na svého soupeře stále tlačili, a to opět díky několika výhodám v podobě přesilovek. Z velkého úhlu nejprve odkrytou část branky trefil Cody Bradley. V početní převaze se mezi přesné střelce po dobrém průniku zapsal také Lukáš Endál. Fanoušci klubu z jihočeské metropole si tak téměř po měsíci doma opět mohli zazpívat k oslavám páté branky.

Do posledního dějství vstoupil aktivněji také domácí celek. Zajímavou příležitost měl po razantní přihrávce Bradley, kotouč od branky ale neusměrnil. Kališníci zkusili s utkáním ještě něco udělat. V přečíslení nebezpečně pálil Jaroslav Dvořák, ale Petr Kváča vytáhl velmi pohotový zákrok a kotouč za svá záda nepropustil. Na druhé straně pak pálil aktivní bek Pýcha, i v tomto případě byl ale úspěšnější brankář, tedy Michaljov, který vystřídal Tomáše Krále ve 35. minutě. Daleko od rozvlnění litoměřické sítě pošesté nebyl daleko Beránek, jenže zblízka bekhendem neuspěl. Jihočeši tak doma téměř po měsíci vyhráli o více než čtyři góly a připsali si důležité body do tabulky.

ČEZ Motor Č. Budějovice - HC Stadion Litoměřice 5:1 (2:0, 3:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 6. Pýcha (Z. Doležal), 15. Babka (Z. Doležal, Pýcha), 26. Gilbert (Endál, M. Novák), 35. Bradley (Pavlin, Z. Doležal), 36. Endál – 24. Marcel (J. Kloz). Rozhodčí: Čech, Vokřál – Hejl, Bosák. Vyloučení: 5:11. Využití: 3:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 5095. Střely na branku:57:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.

Motor: Kváča – Vydarený, M. Jandus, Pýcha, Svach, Prospal ml., Pavlin – M. Novák, Gilbert, Endál – Heřman, Bradley, Z. Doležal – Beránek, Šimánek, Babka – Doktor, R. Přikryl, P. Novák – Dančišin.

Litoměřice: Tomáš Král (35. Michajlov) – Pavlas, Marcel, T. Kvapil, Strejček, Jebavý, A. Rulík, Dluhoš – Eret, M. Havelka, J. Dvořák – Šegolkov, Korkiakoski, M. Kadlec – Šik, J. Kloz, Helt – Jirásek, Sklenář.

ČEZ Motor si poradil s Litoměřicemi

Pondělí, 21. ledna 2019, 23:58

Petr Kváča se po dlouhých týdnech představil na ledě Budvar arény
Dirigent

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky Motor, hokej, českobudějovicko, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, Zdeněk Doležal, Budvar aréna, Pavel Pýcha, David Gilbert, Lukáš Endál, Tomáš Král, HC Stadion Litoměřice, Patrik Marcel

Českobudějovičtí nasázeli pět branek a mají tři body!  |  Hokej  |  Sport  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.